4.3/5 - (200 votes)
Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie reteta. Cum facem Prajitura rasturnata cu mere ?

Pregatim pandispanul conform retetei si umplutura de mere ( vezi reteta).
Compozitia de caramel – intr-o craticioara punem zaharul sa se topeasca, cand capata o culoare roscata adaugam smantana pentru frisca.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena , apoi o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Peste caramel adaugam umplutura de mere.

Pregatim crema de vanilie ( vezi reteta ) si o turnam fierbinte peste umplutura de mere.

Cand crema de vanilie s-a racit complet ( umplutura) adaugam compozitia de pandispan.

Coacem prajitura la foc mic/mediu , timp de 25 -30 minute.

Se lasa sa se racesca complet ( cateva ore) apoi se rastoarna pe o tava. De preferat peste noapte.

Indepartam marginile, decoram cu frisca si portionam cu grija.

Citeste si Reteta : Tort pufos cu mere
Pofta Buna!
Salvează
3 thoughts on “Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie”
O reteta minunata! Am s-o incerc. O zi bună!
Multumesc ! Mult spor !
Delicioasă!!! A ieșit foarte pufoasă și aromată! Și pot spune ca este prima data când îmi iese blatul de chec pufos fără praf de copt. Este o rețetă foarte bună pe care o recomand pentru duminicile în familie sau între prieteni.