Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie - un desert foarte apreciat ! Compozitia pufoasa , merele aromate , crema fina si aromata de vanilie ofera prajiturii o bunatate aparte. Va invit sa testati reteta !
Ingrediente:

Pandispan - 4 oua, 5 linguri pline cu zahar, 6 linguri pline cu faina, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare

Crema - 800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 150 gr zahar.

Umplutura mere- 800 gr mere razuite, 100 gr zahar, 50 gr unt, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingurita extract de vanilie sau 10 gr zahar vanilat.

Caramel -80 gr zahar, 50 ml smantana pentru frisca.

Decor- 100 gr frisca indulcita si vanilata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

20 buc (tava 30x18)

4.3/5 - (211 votes)

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie este desertul care aduna toata familia in jurul mesei.  Blatul pufos, crema fina de vanilie, merele aromate si stratul de frisca formeaza un desert plin de savoare. Este reteta ideala pentru orice ocazie, de la mesele in familie pana la serile de weekend in care vrei sa te rasfeti cu ceva delicios.

O amintire de familie si un desert de neuitat

Imi amintesc de fiecare data cand mama pregatea aceasta prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie. Eram in vacanta de vara, iar casa era plina de mirosul de mere si vanilie. Totul incepea cu o zi obisnuita de duminica, iar, pe masura ce se pregatea prajitura, toata casa incepea sa se umple de aroma care aducea bucurie. Este desertul care ne aduna mereu la masa, cu zambete si gusturi de neuitat.

Cum se prepara prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Pregatim pandispanul conform retetei  si umplutura de mere ( vezi reteta).
Compozitia de caramel – intr-o craticioara punem zaharul sa se topeasca, cand capata o culoare roscata adaugam smantana pentru frisca.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena , apoi o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste caramel  adaugam umplutura de mere.
Pregatim crema de vanilie ( vezi reteta ) si o turnam fierbinte peste umplutura de mere.
Cand crema de vanilie s-a racit complet  ( umplutura)  adaugam compozitia de pandispan.
Intindem usor compozitia de pandispan pe toata suprafata.

Coacem prajitura la foc mic/mediu ,  timp de 25 -30 minute.
Se lasa sa se racesca complet ( cateva ore) apoi se rastoarna pe o tava. De preferat peste noapte.
Indepartam marginile,  decoram cu frisca si portionam cu grija.
Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Alte retete cu mere pe care trebuie sa le incerci

  1. Prajitura frageda cu mere de postreteta aici– un desert simplu si aromat, perfect pentru zilele de post.
  2. Prajitura rasturnata cu mere ( reteta aici) – mere caramelizate si blat pufos, un desert delicios.
  3. Prajitura cu mere si aluat fraged reteta aici) – un desert clasic, cu aluat  fraged  si umplutura generoasa de mere aromate cu scortisoara. Pofta Buna!

Ai incercat vreuna dintre aceste retete?

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie”

  1. Delicioasă!!! A ieșit foarte pufoasă și aromată! Și pot spune ca este prima data când îmi iese blatul de chec pufos fără praf de copt. Este o rețetă foarte bună pe care o recomand pentru duminicile în familie sau între prieteni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *