Blat alb pentru prajituri

Blat alb - pufos si aromat , ideal pentru o prajitura delicioasa!
Ingrediente:

6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 10 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt.

Timp preparare

30 min

Nr. portii

1

4.3/5 - (140 votes)

Albusurile se bat spuma cu zaharul  pana obtinem o spuma tare.

blat prajituri1

Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

blat prajituri2

Galbenusurile mixate se amesteca usor  cu  albusurile batute si  faina amestecata cu praful de copt .

blat prajituri5

Se amesteca usor pana la incorporare.

blat prajituri4

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (30×20) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

blat prajituri

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza in 2 sau 3 foi.

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.