Prajitura frageda cu mere de post

Bucurati-va de o delicioasa prajitura frageda cu mere de post, care va va incanta prin aroma si textura. Aceasta prajitura este o alegere  pentru cei care urmeaza o dieta de post sau doresc sa experimenteze gusturi noi si sanatoase. Prajitura frageda cu mere de post este preparata cu ingrediente potrivite pentru dieta de post, fara a compromite gustul sau calitatea desertului. 
Prajitura frageda cu mere de post
Ingrediente:

Aluat - 250 ml apa minerala, 150 ml ulei, 150 gr zahar, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 550-650 gr faina alba ( depinde de tipul folosit ) , 1 praf sare, 1/2 lingurita esenta vanilie.

Umplutura - 1kg mere, 150 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.3/5 - (868 votes)

Prajitura frageda cu mere de post. Reteta Prajitura frageda cu mere de post.

Umplutura de mere

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare.

Punem merele razuite si zaharul  intr-o cratita.

Amestecam si punem pe foc, amestecand periodic, cca 10 min.

Dupa acest timp se inchide focul , se adauga vanilia , scortisoara si amestecam.

Se lasa sa se racesca complet.

Preparare aluat

Intr-un bol adaugam:  apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie,  bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.

Amestecam energic cu un tel pana se dizolva zaharul.

Adaugam treptat faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.

prajitura frageda de post cu mere (1)

Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 min.

Aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de aluat se  intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

prajitura frageda de post cu mere (2)

Adaugam umplutura si o intindem in strat uniform pe toata suprafata foii .

Se intinde a doua parte de aluat si  se aseaza usor peste stratul de mere.

Prajitura se inteapa cu furculita, din loc in loc.

prajitura frageda de post cu mere (5)

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C si se coace cca 30-35 minute, pana devine aurie.

prajitura frageda de post cu mere (3)

Se lasa sa se racesca complet,  se portioneaza dupa preferinta si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

prajitura frageda de post cu mere

 

Daca sunteti in cautarea unei prajituri delicioase si potrivite pentru perioada de post, nu cautati mai departe decat prajitura frageda cu mere de post. Alegeti sa va rasfatati cu o prajitura frageda cu mere de post, care sa va ofere o experienta gustativa desavarsita si sa aduca o nota dulce si reconfortanta in timpul perioadei de post. Bucurati-va de aroma imbietoare a merelor si de textura sa frageda in fiecare muscatura, stiind ca va bucurati de un desert sanatos si delicios.

Pofta Buna! 

Vezi si reteta=> Ciocolata de casa

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

21 thoughts on “Prajitura frageda cu mere de post”

  1. In loc sa intep foaia cu furculita, eu marchez bucatile de placinta inainte de coacere pentru a evita ruperea la taiere

  2. Nu incercati reteta cu 550 grame de faina la 400 ml de lichid (apa mineral + ulei si zaharul). Intra cam 800 grame de faina!

  3. A fost prima mea prajitura cu mere, in plus de post 🙂 , si a iesit din prima minunata!
    Am facut-o initial pt un parastas si apoi am repetat-o a doua zi pt restul familiei, cu ceva mai multa scortisoara de data asta, si s-a “topit” la fel de rapid! In plus, dupa parastas am dat reteta si altor doamne care au apreciat-o.
    Multumesc!!!

  4. Mersi pt informatie.am respectat reteta si nu mia iesit aluatul.bine ca am vazut coment. Tau .a doua oara mia iesit bine!!

  5. Mi-a placut reteta. Am respectat cantitatile intocmai si mi-a iesit foarte bine. Prajitura a fost si mai buna a doua zi.

  6. Super reteta! Am respectat cantitatile , mi- a iesit din prima! Nu stiu cum de celor 2 persoane nu sau descurcat! Minunate toate retetele dvs! Felicitari!

  7. Eu cred ca poza finală cu prăjiturile de pe farfurie nu este cea din rezultatul rețetei prezentate..
    Aluatul din reteta pare inul f4aged pe cand cel din poza finală este unul gen pandispan..
    Daca asa este poate ar trebui înlocuită poza cu una reală..
    Multumesc!

  8. Mi -a iesit aliatul moale si am pus mai multă faina…Sunt curioasă să văd cum îmi va ieși!

  9. Am încercat aceasta prajitura și a ieșit foarte bună ! Cu siguranță am să o mai fac pe viitor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *