Prajitura frageda cu mere de post. Reteta Prajitura frageda cu mere de post.
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
Punem merele razuite si zaharul intr-o cratita.
Amestecam si punem pe foc, amestecand periodic, cca 10 min.
Dupa acest timp se inchide focul , se adauga vanilia , scortisoara si amestecam.
Se lasa sa se racesca complet.
Preparare aluat
Intr-un bol adaugam: apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.
Amestecam energic cu un tel pana se dizolva zaharul.
Adaugam treptat faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 min.
Aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de aluat se intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Adaugam umplutura si o intindem in strat uniform pe toata suprafata foii .
Se intinde a doua parte de aluat si se aseaza usor peste stratul de mere.
Prajitura se inteapa cu furculita, din loc in loc.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C si se coace cca 30-35 minute, pana devine aurie.
Se lasa sa se racesca complet, se portioneaza dupa preferinta si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Daca sunteti in cautarea unei prajituri delicioase si potrivite pentru perioada de post, nu cautati mai departe decat prajitura frageda cu mere de post. Alegeti sa va rasfatati cu o prajitura frageda cu mere de post, care sa va ofere o experienta gustativa desavarsita si sa aduca o nota dulce si reconfortanta in timpul perioadei de post. Bucurati-va de aroma imbietoare a merelor si de textura sa frageda in fiecare muscatura, stiind ca va bucurati de un desert sanatos si delicios.
Pofta Buna!
Vezi si reteta=> Ciocolata de casa
21 thoughts on “Prajitura frageda cu mere de post”
Multumesc pentru reteta!!😘😘
Cu mare drag !
In loc sa intep foaia cu furculita, eu marchez bucatile de placinta inainte de coacere pentru a evita ruperea la taiere
Ce dimensiune are tava? Mulțumesc.
Imi cer scuze, am văzut după aceea dimensiunile tavii.
Nu incercati reteta cu 550 grame de faina la 400 ml de lichid (apa mineral + ulei si zaharul). Intra cam 800 grame de faina!
Ce tip de faina ati folosit ?
A fost prima mea prajitura cu mere, in plus de post 🙂 , si a iesit din prima minunata!
Am facut-o initial pt un parastas si apoi am repetat-o a doua zi pt restul familiei, cu ceva mai multa scortisoara de data asta, si s-a “topit” la fel de rapid! In plus, dupa parastas am dat reteta si altor doamne care au apreciat-o.
Multumesc!!!
Super !
Mersi pt informatie.am respectat reteta si nu mia iesit aluatul.bine ca am vazut coment. Tau .a doua oara mia iesit bine!!
Mi-a placut reteta. Am respectat cantitatile intocmai si mi-a iesit foarte bine. Prajitura a fost si mai buna a doua zi.
Super ! Te astept cu pareri si la alte retete 🙂
Super reteta! Am respectat cantitatile , mi- a iesit din prima! Nu stiu cum de celor 2 persoane nu sau descurcat! Minunate toate retetele dvs! Felicitari!
Ma bucur ca ati testat reteta. Va multumesc pentru apreciere !
Eu cred ca poza finală cu prăjiturile de pe farfurie nu este cea din rezultatul rețetei prezentate..
Aluatul din reteta pare inul f4aged pe cand cel din poza finală este unul gen pandispan..
Daca asa este poate ar trebui înlocuită poza cu una reală..
Multumesc!
Ai dreptate.Daca nu maresti cantitatea de faina foile le scoti la 4-5mm gross!!!
Arata foarte bine si pare foarte usor de facut.
Cu siguranta am sa o incerc.
Mi -a iesit aliatul moale si am pus mai multă faina…Sunt curioasă să văd cum îmi va ieși!
Foarte bine ati facut! Sa aveti spor!
E super buna. Dacă respecți cantitățile iasă fără îndoiala!
Am încercat aceasta prajitura și a ieșit foarte bună ! Cu siguranță am să o mai fac pe viitor.