Prajitura Rapida cu Mere

Prajitura  rapida cu mere este un desert simplu , pufos si delicios.  Avand un grad de dificultate redus , prajitura rapida cu mere este nelipsita de la mesele in familie. Blat pufos si mere parfumate cu scortisoara, un adevarat rasfat !
prajitura rapida cu mere
Ingrediente:

Blat - 5 oua, 180 gr zahar, 140 ml ulei, 140 ml lapte, 380 gr faina, 10 gr praf de copt, 10 gr zahar Bourbon, 1 praf sare.

Umplutura- 2 kg mere, 120 gr zahar, 20 gr gris, 1 lingurita scortisoara.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

30 / tava 37.5 x 45 cm

4.7/5 - (43 votes)

Preparare Umplutura Prajitura Rapida cu Mere

Curatam merele de coaja , indepartam casuta semintelor si le taiem cubulete.

Punem merele intr-o cratita impreuna cu zahar. Amestecam si punem la foc mic  pentru 4 minute, amestecand periodic.

Inchidem focul , adaugam grisul si amestecam.

Dupa racire adaugam scortisoara si amestecam.

Preparare Blat Prajitura Rapida cu Mere

Mixam ouale cu zahar, zahar vanilat, sare si  ulei pentru 2 minute.

Adaugam treptat laptele si continuam mixarea pentru 1 minut.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam.

Mixam compozitia inca 1 minut.

Cantarim compozitia, am obtinut 1, 150 kg, si o impartim in doua parti.

Turnam o parte de compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C (cu ventilatie ) pentru 8 minute.

Scoatem tava din cuptor si asezam compozitia de mere in strat uniform.

Turnam a doua parte de compozitie si introducem din nou la cuptor.

Coacem prajitura inca 25 minute.

Dupa coacere, prajitura cu mere se lasa sa se racesca complet.

Se indeparteaza marginile si o portionam in 30 bucati.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Prajitura cu mere si aluat fraged

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle