Placinta cu branza dulce si stafide

Cea mai buna placinta cu branza dulce si stafide. Reteta este usoara, delicioasa si se face foarte repede. Pentru a obtine o placinta rapida am folosit foi de placinta din comert, dar puteti incerca si varianta cu foi pregatite in casa.
Ingrediente:

850 gr branza dulce, 200 gr smantana 12 % grasime, 250 ml lapte, 100 ml ulei, 3 oua, 100 gr stafide aurii, 40 gr gris, 20 gr zahar vanilat, 100 gr zahar, 1 praf sare, 400 gr foi placinta.

Decor- zahar farin vanilat

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

15

4.2/5 - (65 votes)
Uleiul se amesteca bine cu laptele.
Branza dulce se amesteca bine cu smantana , ouale, grisul , zaharul vanilat, zaharul , sarea si stafidele.
placinta cu branza dulce si stafide (3)

Foile de placinta le-am taiat pe jumatate apoi le-am impartit in trei.

Se unge o tava (dimensiuni: 32x20x6.5 cm) cu ulei si se aseaza prima foaie.

Cu o pensula ungem toata suprafata cu compozitie de ulei si lapte.

Repetam operatia cu restul foilor din prima parte si adaugam jumatate din umplutura .

placinta cu branza dulce si stafide (5)

Intindem umplutura in mod uniform pe toata suprafata foilor.

placinta cu branza dulce si stafide (4)

Asezam a doua parte de foi , unse cu compozitie de ulei si lapte.

Umplutura se adauga peste foi si  intindem pe toata suprafata .

Adaugam a treia parte de foi , unse cu compozitie de ulei si lapte.

placinta cu branza dulce si stafide (1)

Cu un cutit bine ascutit se portioneaza placinta cu branza dulce si stafide.

Se coace la foc potrivit cca 45 minute.

placinta cu branza dulce si stafide (2)

Se lasa sa se racesca apoi se portioneaza complet si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Placinta cu branza dulce si stafide”

  1. Bună. Am o nelămurire. Nu îmi pot da seama foarte bine ce fel de foi ai folosit. E un aluat de foietaj? Sunt în Anglia și aici este doar shortcrust și puff pastry. Care crezi ca ar merge? Merci mult. 😊

  2. puff pastry, nu stiu ce brand aveti voi acolo(eu sint in Canada) dar aici Tenderflake este cel mai bun. Nu trebuie decit sa le intinzi cu sucitorul nu mai ai nevoie de atita ulei si nu trebuie unse. Sper ca iti este de folos sfatul meu, eu doar “rasfoiam” sa vad ce retete mai sint sa ma inspir. Pa

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *