
Foile de placinta le-am taiat pe jumatate apoi le-am impartit in trei.
Se unge o tava (dimensiuni: 32x20x6.5 cm) cu ulei si se aseaza prima foaie.
Cu o pensula ungem toata suprafata cu compozitie de ulei si lapte.
Repetam operatia cu restul foilor din prima parte si adaugam jumatate din umplutura .
Intindem umplutura in mod uniform pe toata suprafata foilor.
Asezam a doua parte de foi , unse cu compozitie de ulei si lapte.
Umplutura se adauga peste foi si intindem pe toata suprafata .
Adaugam a treia parte de foi , unse cu compozitie de ulei si lapte.
Cu un cutit bine ascutit se portioneaza placinta cu branza dulce si stafide.
Se coace la foc potrivit cca 45 minute.
Se lasa sa se racesca apoi se portioneaza complet si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
3 thoughts on “Placinta cu branza dulce si stafide”
Bună. Am o nelămurire. Nu îmi pot da seama foarte bine ce fel de foi ai folosit. E un aluat de foietaj? Sunt în Anglia și aici este doar shortcrust și puff pastry. Care crezi ca ar merge? Merci mult. 😊
Foi de placinta.
puff pastry, nu stiu ce brand aveti voi acolo(eu sint in Canada) dar aici Tenderflake este cel mai bun. Nu trebuie decit sa le intinzi cu sucitorul nu mai ai nevoie de atita ulei si nu trebuie unse. Sper ca iti este de folos sfatul meu, eu doar „rasfoiam” sa vad ce retete mai sint sa ma inspir. Pa