Retete Tort de post in imagini. Tort de post cu fructe. Tort de post cu crema de vanilie. Blat pentru tort de post. Blat cu cacao de post. Blat pufos de post. Tort de post cu capsuni
Reteta Sirop pentru tort cu rom
Blat – Intr-un bol adaugam ingredientele : apa, zaharul, uleiul, praful de copt, praful de sare si vanilia.
Amestecam cu un tel pana se dizolva complet zaharul .
Adaugam treptat faina + cacao si amestecam pana la incorporare.
Mixam pentru 1 minut compozitia apoi se toarna intr-o forma ( diametru 22 cm ) unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se coace la 180C pentru 30-35 min, pana trece proba cu scobitoarea.
Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se taie in trei foi.
Crema – Intr-un bol punem 100 ml bautura de soia si amidonul, amestecam pana se dizolva complet.
Separat intr-o cratita punem restul de bautura , zaharul , praful de sare si amestecam.
Punem pe foc iar dupa primul clocot se adauga amidonul dizolvat si amestecam bine.
Compozitia se va ingrosa si vom obtinem o compozitie omogena.
Se amesteca continuu si se tine pe foc maxim 1 minut apoi adaugam vanilia.
Asamblare Tort de post cu capsuni
Prima foie de blat (baza blatului) se aseaza pe un platou si se insiropeaza.
Adaugam un strat de crema usor calduta si capsuni taiate , in patru sau sase parti.
Adaugam a doua foaie de blat, trampam , adaugam un strat de crema si capsuni .
Asezam ultima foaie de blat ( se trampeaza pe interior ) , crema si decoram cu capsuni din plin.
Se introducem la rece pentru minim 1 ora apoi se serveste.
Pofta Buna!
3 thoughts on “Tort de post cu capsuni”
doamne cum arataaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Buna ziua,
Puteti adauga si reteta pentru sirop?
As dori sa fac acest tort in post si nu stiu ce sirop ar merge, iar link-ul catre siropul de rom nu este bun.
Multumesc!
Aveti link-ul catre reteta de sirop https://desertdecasa.ro/sirop-pentru-tort-si-prajituri/