full screen background image

Prajitura cu branza dulce si stafide

Prajitura pufoasa cu branza dulce, stafide si coaja de lamaie. Aromata, rapida si delicioasa !!!

Prajitura cu branza dulce si stafide

Timp preparare:

1 ora

Portii:

24 buc (tava 20x30)

Ingrediente:

Foi - 3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie , 2 plicuri zahar vanilat.Umplutura- 500 gr branza dulce, 5 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri gris, coaja rasa de la o lamaie, 50 gr stafide, 25 ml esenta rom.Decor - zahar pudra cu aroma de vanilie.

Instructiuni preparare

1. Stafidele se pun in esenta de rom.

2. Adaugam intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.

prajitura cu branza dulce si stafide (2)

3. Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

prajitura cu branza dulce si stafide (8)

4. Mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.

prajitura cu branza dulce si stafide (1)




5. 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 min.

prajitura cu branza dulce si stafide (7)

6. Pregatim umplutura cat timp se coace foaia . Branza se amesteca cu zahar, oua, gris, stafide+ esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.

prajitura cu branza dulce si stafide (9) .

7. Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adaugam umplutura.

prajitura cu branza dulce si stafide (6)

8. Intindem umplutura  in strat uniform apoi turnam si restul de compozitie pentru foi.

prajitura cu branza dulce si stafide (5)

9. Se introduce din nou la cuptor – pentru 30-35 min.

prajitura cu branza dulce si stafide (4)

10 Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
prajitura cu branza dulce si stafide (3)

11. Se indeparteaza marginile , se  portioneaza si se pudreaza cu  zahar pudra vanilat.
prajitura cu branza dulce si stafide

Pofta Buna!

Salvează

Prajitura cu branza dulce si stafide
(481 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase




26 thoughts on “Prajitura cu branza dulce si stafide

  1. Tarna Iosefina Claudia

    Am facut-o cu mere ìn loc de brànza. Am gatit merele cu stafidele, esenza de rom si scortisoara. In aluat am pus esenza de lamàie. O bunatate…

    Reply
  2. Raluca

    Multumesc frumos reteta .Este prima data ce fac aceasta prajitura,este super super buna,simpla de facut,rapida si are un gust nemaipomenit!!!!😘😘😘😘😍😍😍😍😍

    Reply
  3. Iuliana

    Super rețetă!!!!Eu nu mananc placinta cu branza,nu imi place am facut-o pentru sotul meu care este inebunit dupa ea.Pot spune ca am mancat si este delicioasă mi-a placut foarte mult.Si a iesit identica cu cea din poză.Multumesc pentru rețetă.

    Reply
  4. Rozy

    Cea mai buna rereta e a doua oara care o incerc si e minunata si blatu care iese pufos super. ❤❤❤

    Reply
  5. Claudia

    Multumim pt reteta! Am preparat-o si cu umplutura de mere. F gustoasa si usor de pregatit.

    Reply
  6. Vince

    Hei, Maria!

    Am făcut acest tort cu familia mea astăzi și a fost delicios! Am tăiat puțin zahărul, am adăugat niște ciuperci de scorțișoară și ciocolată la brânză și alte câteva atingeri unice de-ale mele și le-am copt într-o tigaie de 20×20.

    Sa dovedit minunat. Îmi amintește foarte mult de un tort cassat sicilian. Cu siguranță o voi face din nou.

    Îmi cer scuze dacă romanul meu pare puțin cam dur. Folosesc un traducător pentru a traduce acest lucru din engleză

    Reply
  7. Ionescu Marcela

    Foarte bună, am făcut-o azi si ne-a plăcut foarte mult. Cu siguranță o voi mai face . Mulțumim pentru rețetă.❤❤❤

    Reply
  8. Marcela

    Foarte bunăăă !! O să o fac si cu mere . Cred că va fi la fel de delicioasă ❤❤

    Reply
  9. Sanda

    Mie mi-a iesit excelenta,iti mulumesc mult pentru reteta,a crescut frumos si e f pufoasa ,am folosit crema branza grasa de la polonezi,si blatul superb.As fi putut face un sos de capsuni sau afine,sigur voi face data viitoare.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress