Prajitura cu branza dulce si stafide retete. Prajitura cu branza dulce si stafide in imagini.
Stafidele se pun in esenta de rom.
Adaugam intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.
Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.
1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 8-10 min.
Pregatim umplutura in timp ce se coace foaia . Branza se amesteca cu zahar, oua, gris, stafide, esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adaugam umplutura.
Intindem umplutura in strat uniform apoi turnam si restul de compozitie pentru foi.
Se introduce din nou la cuptor , pentru 30-35 minute.
Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se indeparteaza marginile , se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
32 thoughts on “Prajitura cu branza dulce si stafide”
Este bun fără stafide !
Am facut-o cu mere ìn loc de brànza. Am gatit merele cu stafidele, esenza de rom si scortisoara. In aluat am pus esenza de lamàie. O bunatate…
Super ! Sa ai pofta !
cate grame are plicul de praf de copt ??. merci !
Foarte buna. Eu am mers pe aroma de lamaie mai mult si vanilie deloc. Super buna!!
10 gr
Multumesc frumos reteta .Este prima data ce fac aceasta prajitura,este super super buna,simpla de facut,rapida si are un gust nemaipomenit!!!!😘😘😘😘😍😍😍😍😍
Super rețetă!!!!Eu nu mananc placinta cu branza,nu imi place am facut-o pentru sotul meu care este inebunit dupa ea.Pot spune ca am mancat si este delicioasă mi-a placut foarte mult.Si a iesit identica cu cea din poză.Multumesc pentru rețetă.
Ma bucur ca v-a placut ! Sa va fie de bine !
Cea mai buna rereta e a doua oara care o incerc si e minunata si blatu care iese pufos super. ❤❤❤
Ma bucur ca iti place . Sa ai pofta !
Multumim pt reteta! Am preparat-o si cu umplutura de mere. F gustoasa si usor de pregatit.
Excelenta!!!Multumim ptr.aceasta delicioasa prajitura!😚😚😚
Hei, Maria!
Am făcut acest tort cu familia mea astăzi și a fost delicios! Am tăiat puțin zahărul, am adăugat niște ciuperci de scorțișoară și ciocolată la brânză și alte câteva atingeri unice de-ale mele și le-am copt într-o tigaie de 20×20.
Sa dovedit minunat. Îmi amintește foarte mult de un tort cassat sicilian. Cu siguranță o voi face din nou.
Îmi cer scuze dacă romanul meu pare puțin cam dur. Folosesc un traducător pentru a traduce acest lucru din engleză
Hello, Vince!
Thanks for appreciation ! Maria
Foarte buuuuna.. si cu mere in loc de branza. Familiei mele i.a placut fff mult.
Se poate inlocui grisul cu ceva?
Cu faina.
Foarte bună, am făcut-o azi si ne-a plăcut foarte mult. Cu siguranță o voi mai face . Mulțumim pentru rețetă.❤❤❤
Foarte bunăăă !! O să o fac si cu mere . Cred că va fi la fel de delicioasă ❤❤
Cat de mare este tava?
Portii: 24 buc (tava 20×30)
Cu siguranta !
Cu drag !
Mie mi-a iesit excelenta,iti mulumesc mult pentru reteta,a crescut frumos si e f pufoasa ,am folosit crema branza grasa de la polonezi,si blatul superb.As fi putut face un sos de capsuni sau afine,sigur voi face data viitoare.
Super ! Sa aveti pofta !
Ce fel de branza ati folosit?
Branza dulce.
Buna ziua,am făcut-o azi, a ieșit f.f.f buna s-a mincat aproape toată azi .Multumim mult și va doresc o duminica frumoasa
Cu drag!
Am făcut astăzi dar cu mere a ieșit foarte buna mulțumesc frumos pentru rețetă.
Super! Sa aveti pofta!