Categorie: Condimente
Matcha (Camelia Sinensis)
Maria Popamart. 26, 2014
Matcha nu este altceva decat pudra obtinuta dupa macinarea frunzelor de ceai verde; la randul sau, ceaiul verde este obtinut din frunzele...
Sofran
Maria Popamart. 03, 2014
Sofranul face parte din famila de plante Iridaceae (familia irisulului) si este considerat cel mai scump condiment din lume; acest lucru se...
Nucsoara
Maria Popamart. 03, 2014
Nucsoara face parte din familia Myristicaceae, iar principalii producatori ai acestui condiment sunt Indonezia si Grenada. Exista si...
Bobocii de trandafiri
Maria Popamart. 03, 2014
Bobocii de trandafiri folositi in industria produselor de cofetarie si patiserie fac parte din soiurile de trandafiri de dulceata (Rosa...
Levantica
Maria Popamart. 03, 2014
Levantica face parte din famila de plante Lamiaceae ( familia mentei), iar florile si frunzele (intr-un procent mai mic) sunt partile...
Scortisoara
Maria Popamart. 03, 2014
Scortisoara este un condiment originar din Ceylon (astazi Sri Lanka), insa plante inrudite se gasesc si in sudul continentului asiatic,...
Menta
Maria Popamart. 03, 2014
Menta este una dintre cele mai apreciate plante aromatice, existand in jur de 30 de specii din familia Lamiaceae, distribuite mondial in...
Anasonul
Maria Popamart. 03, 2014
Anasonul (supranumit si chimen dulce) este un condiment cu gust dulce si usor picant, preferat de foarte multe dintre bucatariile din...