Mousse de ciocolata

Mousse-ul de ciocolata este un desert rafinat si foarte apreciat . Gustul intens de ciocolata confera desertului o aroma si o textura fina, iar servit alaturi de zmeura desertul devine extrem de delicios. Va invit la rasfat !
Ingrediente:

Compozitia de mousse - 2 oua, 12 gr amidon, 100 gr zahar, 7 gr gelatina, 1 praf de sare, 250 ml lapte, 250 ml smantana pentru frisca, 100 gr ciocolata amaruie.

Decor - ciocolata , zmeura, frunze de menta.

Timp preparare

2 ore si 30 min

Nr. portii

3

4.9/5 - (27 votes)

Reteta mousse de ciocolata. Cum se face mousse-ul ? Retete de mousse. Mousse pentru tort.

Mousse de ciocolata

Gelatina se pune la hidratat cu 30 ml lapte.
Zaharul se amesteca bine cu praful de sare, ouale si amidonul.
Adaugam laptele si punem compozitia la foc mic .
Amestecam pana se ingroasa si oprim focul.

Lasam sa se racesca cateva momente apoi adaugam gelatina hidratata.
Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine .
Acoprim vasul cu o folie alimentara si lasam sa se racesca .
Adaugam frisca batuta si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia formata se pune in pahare si le introducem la rece pentru minim 2 ore.
Decoram fiecare pahar de mousse cu ciocolata razuita , zmeura proaspata si frunze de menta.
Mousse de ciocolataPofta Buna!
Citeste si reteta: Tort cu mousse de ciocolata

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle