Prajitura cu mac si crema de lamaie reteta.Prajitura cu mac si crema de lamaie in imagini.
Preparare Blat
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma ferma.
Adaugam zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Adaugam esenta de vanilie si galbenusurile mixate.
Amestecam si adaugam faina. Cu miscari usoare amestecam pana se incorporeaza.
Adaugam macul si amestecam. Compozitia formata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 180C/20 minute.
Dupa coacere, blatul se pune pe un gratar de racire.
Preparare crema
Punem intr-un bol amidonul, 150 ml lapte, zaharul, oul, sarea si amestecam.
Restul de lapte (350 ml) il punem intr-un vas, pe foc.
Dupa primul clocot, adaugam compozitia cu amidon si amestecam periodic.
Fierbem compozitia 1 minut si apoi o transferam intr-un vas.
Adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie.
Lasam sa se raceasca complet si adaugam coaja razuita de lamaie.
Mixam compozitia de mascarpone si adaugam treptat crema pana o incorporam.
Asamblare
Taiem blatul in trei foi.
Crema se imparte in trei parti.
Adaugam primul strat de crema peste foaia de blat.
Repetam operatia pana terminam ultima foaie de blat.
Asezam peste prajitura formata un blat si o greutate de maxim 1 kg.
Lasam deoparte pentru 10 minute.
Indepartam greutatea si adaugam restul de crema.
Intindem crema intr-un strat uniform si presaram nuca de cocos.
Punem prajitura la rece pentru minim 3 ore.
Indepartam marginile si o portionam in bucati potrivite.
Pastram prajitura la rece pana in momentul servirii.
Sa aveti pofta!