Prajitura Alba ca Zapada este o prajitura delicioasa , cu foi fragede , crema fina de unt si aroma de lamaie. Nu exista mese festive fara prajitura Alba ca Zapada. Este o prajitura economica , simpla si extrem de gustoasa.

Timp preparare:
120 minPortii:
24 bucIngrediente:
Foi 3 oua, 10 linguri zahar , 6 linguri ulei, 6 linguri lapte , 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet, 1praf de sare, 500-600 gr faina superioara, 1 pliculet zahar vanilat.Crema 800 ml lapte , 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, sucul de la 1/2 lamaie, 200 gr unt, 1 praf de sare.Decor 50 gr nuca de cocosInstructiuni preparare
Prajitura Alba ca Zapada . Cum se face Prajitura Alba ca Zapada? Reteta Prajitura Alba ca Zapada . Prajituri festive de casa. Prajituri de casa festive.
Foi prajitura Alba ca Zapada
Intr-un bol se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale , zaharul, vanilia , bicarbonatul stins in otet si uleiul.
Se adauga treptat faina si se amesteca pana obtinem un aluat vartos.
Se framanta pana obtinem un aluat omogen si nu se lipeste de maini.
Aluatul se imparte in patru parti egale pentru 4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.
Se tapeteaza blatul de lucru cu faina si se intinde foaia cu merdeneaua.
Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei si se aseaza incat sa vina perfect pana aproape de margini.
Coacem foile una cate una in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.
Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. La fel se coc toate foile apoi le lasam sa se racoreasca.
Crema prajitura Alba ca Zapada
600 ml lapte se pune la fiert. Separt se dizolva faina in restul de lapte , se amesteca cu zahar si praful de sare.
Dupa primul clocot se toarna compozitia obtinuta si amestecam continuu, timp de 3 min.
Se lasa sa se racesca apoi adaugam vanilia, coaja rasa de lamaie , sucul de lamaie si untul taiat cubulete.
Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare
Pe o tava de marimea foii se aseaza prima foaie, se intinde 1/4 din crema, foaie, 1/4 din crema, foaie, 1/4 din crema si ultima foaie.
Deasupra se aseaza un strat uniform de crema si se decoreaza cu nuca de cocos.
Prajitura se acopera cu folie alimentara si asezam un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg.
Se lasa minim 6 ore (de preferat peste noapte) sa se inmoaie foile apoi se portioneaza.
Sa aveti pofta !
Va recomand sa incercati si reteta Prajitura cu foi si crema de zahar ars