Preparare Rulouri cu crema de vanilie
Am folosit foietaj din comert, dar puteti incerca si reteta mea de foietaj – click reteta.
Aluatul se intinde usor cu merdeneaua si cu ajutorul unui praf de faina.
Am taiat-o in fasii uniforme si am obtinut 12 bucati.
Fiecare fasie se ruleaza pe forme conice- vezi foto.
Se coc la 200C pentru 20 minute.
Le lasam sa se raceasca complet si apoi scoatem formele.
Preparare Crema de vanilie
Punem 200 ml lapte intr-o cratita si il aducem la punctul de fierbere.
Intr-un vas amestecam : ou, zahar, amidon, praful de sare si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam compozitia cu ou, focul pe minim si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 minut ).
Se ia cartita de pe foc si se lasa sa se raceasca 5 minute.
Adaugam pudra de vanilie, coaja de lamaie si amestecam.
Asamblare
Umplem rulourile cu ajutorul unui pos cu varf stelat, cu crema de vanilie calduta.
Le punem deoparte 30 minute si apoi le decoram cu zahar pudra vanilat.
Sa aveti pofta!