Gogosi umplute cu gem retete. Gogosi umplute cu gem de capsuni.
Punem intr-un bol: apa, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, sarea, 4 linguri ulei si coaja de lamaie.
Amestecam energic compozitia, cca 1 minut.
Adaugam faina cernuta si amestecam pana se incorporeaza.
Framantam aluatul pentru 2 minute.
Punem aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, acoperind vasul cu o folie alimentara.
Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul uns cu putin ulei si il impartim in 15 bucati.
Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila.
Punem fiecare bila de aluat pe un patratel de hartie de copt.
Acoperim cu folie alimentara si le lasam cca 15 minute, la loc caldut.
Punem ulei la incins intr-o tigaie inalta sau craticioara.
Punem cate 2 gogosi la prajit, depinde de recipientul fiecaruia, indepartand hartia de copt.
Prajim bine gogosile, la foc mediu, pe ambele parti.
Le scoatem intr-o tava tapetata cu servet absorbant si le lasam sa se raceasca.
Fiecare gogoasa se inteapa cu o tepusa de frigarui,pentru a crea spatiu umpluturii.
Umplem gogosile cu gem de capsuni si le pudram cu zahar farin vanilat.
Sa aveti pofta la bunatati!
Vezi si reteta=>Prajitura Alba ca Zapada