1.Intr-o tigaie topim untul , adaugam pesmetul si punem la foc mic amestecand continuu.
2. Cand pesmetul a inceput sa se rumeneasca se ia de pe foc si adaugam zaharul . Se lasa sa se racesca complet.
4. Spalam prunele, scoatem samburii si le presaram in interior cu zahar si scortisoara.
5. Intr-un vas omogenizam piureul de cartofi cu ou, ulei, zahar, vanilie si sare.
6. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen , usor lipicios.
7. Pe o plansa cu faina aluatul format se intinde intr-o foaie de cca 1 cm grosime .
8. Cu un pahar decupam aluatul pentru galuste.
9. Pe fiecare bucata de aluat se aseaza o pruna si se impacheteaza , se da forma rotunda , de galusca.
10. Galustele se pun la fiert in apa fierbinte , cca 5 min, pana se vor ridica la suprafata. In timpul fierberii se scutura cratita pentru a nu se lipi galustele.
11. Se scot cu ajutorul unei spumiere, se scurg si se pun fierbinti direct in pesmet apoi se rotesc.
12. Galustele cu prune se servesc calde sau reci.
Pofta Buna!
Salvează