Chec pufos cu nuca si cacao

Chec pufos cu nuca si cacao, un desert pufos si aromat. Reteta de Chec pufos cu nuca si cacao este simpla, rapida si delicioasa. Chec pufos cu nuca si cacao pentru mese in familie.
Ingrediente:

4 oua, 180 gr faina, 150 gr zahar, 3 linguri apa minerala, 1 pliculet praf de copt, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao, 2 pliculete zahar vanilat, 100 gr nuca maruntita, 1 praf de sare.

Timp preparare

35 min

Nr. portii

1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )

4.1/5 - (265 votes)

Chec pufos cu nuca si cacao. Chec pufos cu nuca si cacao retete.

Albusurile se bat spuma , adaugam treptat zaharul si mixam.

Mixam galbenusurile cu zahar vanilat, apa minerala,  sare  si  ulei.

Amestecam faina cu parful de copt.

Peste compozitia de galbenusur adaugam albusurile batute spuma .

Adaugam treptat faina si amestecam usor de jos in sus.

1/4 din compozitie se amesteca cu cacao .

Tapetam cu hartie de copt  o tava  de chec si adaugam trei straturi de compozitie alba si doua straturi de compozitie cu cacao.

Peste checul format se presara nuca maruntita (nu macinata) si cu  un bat de frigarui se amesteca compozitia in mod circular pe ambele margini.

chec pufos cu nuca si cacao 3

Checul se coace la 180C/25 minute sau  pana trece testul.

chec pufos cu nuca si cacao 2

Dupa coacere, checul  se lasa sa se racesca complet .

chec pufos cu nuca si cacao 1

Se portioneaza in felii potrivite.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

19 thoughts on “Chec pufos cu nuca si cacao”

  1. Foarte bun! E prima reteta de chec pe care o fac si nu se lasa????…yumiii o sa il mai fac

  2. A iesit un chec foarte gustos. Dat fiind ca e prima data cand am facut un chec, am avut ceva emotii cu etapa coptului, deoarece nu sunt date prea multe detalii in reteta de mai sus cu privire la acest aspect. Asa ca, am cautat detalii pe alte pagini si am lasat 30 minute la 180C, apoi am verificat in permanenta cu scobitoarea, ca sa fiu sigura cand e gata. Un deliciu!

  3. Mocanu cristina

    L.am încercat și eu deși nu sunt experta la prajitur!mi.a ieșit perfect!super reteta!😍😍😍😘😘

  4. Tarna Iosefina Claudia

    As vrea sa stiu, ce ìnseamna foc mic tradus ìn grade, pentru cine are cuptor electric. Multumesc

  5. Bună seară. Azi am încercat și eu rețeta. La cuptorul electric am setat pe 150 de grade și am lăsat checul 45 de minute. A ieșit perfect.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.