Fursecuri fragede cu ciocolata aba , fistic si merisoare – o explozie de bunatate , ideale pentru mese festive.

Timp preparare:
1 oraPortii:
~ 750 grIngrediente:
Aluat - 200 gr unt 82% grasime, 100 gr zahar pudra, 2 oua, 260 gr faina pentru prajituri, 1 lingurita extract de vanilie, 3 gr bicarbonat de sodiu, 1 praf sare.Decor - 200 gr cicolata alba, 40 gr merisoare , 40 gr fistic.Instructiuni preparare
Fursecuri cu ciocolata alba, fistic si merisoare. Fursecuri cu fructe uscate. Retete de fursecuri.
Reteta de Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoare.
Untul la temperatura camarei se mixeaza cu zaharul pudra pentru 3 minute.
Adaugam ouale si extractul de vanilie .
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu , praful de sare si amestecam bine.
Dupa ce am incorporat complet faina mixam compozitia pentru 1 minut.
Compozitia obtinuta se pune intr-un pos cu dui (varf rotund).
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia in forme mici.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se coc pentru cca 10 minute, pana ce baza fursecurilor devine aurie.
Dupa coacere se pun pe gratar sa se racesca complet.
Ciocolata se topeste pe baie de abur , se adauga uleiul si amestecam bine.
Fiecare fursec se trece cu fata prin ciocolata alba, apoi se pun pe gratar.
Le presaram cu merisoare si fistic, apoi le punem intr-un loc racoros pana se intareste ciocolata.
Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoare se pun pe platou si le pastram la rece pana in momentul servirii.
Vezi si colectia de retete Fursecuri
Pofta Buna!