Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoare

Fursecuri fragede cu ciocolata aba , fistic si merisoare - o explozie de bunatate , ideale pentru mese festive.
Ingrediente:

Aluat - 200 gr unt 82% grasime, 100 gr zahar pudra, 2 oua, 260 gr faina pentru prajituri, 1 lingurita extract de vanilie, 3 gr bicarbonat de sodiu, 1 praf sare.

Decor - 200 gr cicolata alba,5 picaturi ulei (facultativ), 40 gr merisoare , 40 gr fistic.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

~ 750 gr

4.2/5 - (30 votes)

Fursecuri cu ciocolata alba, fistic si merisoare. Fursecuri cu fructe uscate. Retete de fursecuri.

Reteta de Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoare.

Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoareUntul la temperatura camarei se mixeaza cu zaharul pudra pentru 3 minute.

Adaugam ouale si extractul de vanilie .

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu , praful de sare si amestecam bine.

Dupa ce am incorporat complet faina mixam compozitia pentru 1 minut.

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos cu dui (varf rotund).

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia in forme mici.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se coc pentru cca 10 minute, pana ce baza fursecurilor devine aurie.

Dupa coacere se pun pe gratar sa se racesca complet.

Ciocolata se topeste pe baie de abur , se adauga uleiul si amestecam bine.

Fiecare fursec se trece cu fata prin ciocolata alba, apoi se pun pe gratar.

Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoare

Le presaram cu merisoare si fistic, apoi le punem intr-un loc racoros pana se intareste ciocolata.

Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoare

Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoare se pun pe platou si le pastram la rece pana in momentul servirii.

Vezi si colectia de retete Fursecuri

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Fursecuri cu ciocolata alba , fistic si merisoare”

  1. Buna ziua! Spuneti dumneavoastra ca ”Ciocolata se topeste pe baie de abur , se adauga uleiul si amestecam bine”. Ma ajutati va rog sa inteleg, despre care ulei este vorba, pentru ca la decor nu apare ca si ingredient?

  2. Buna seara! La frusecurile cu glazura de ciocolată alba compozitia trebuie sa iasa asa groasa? Am gresit daca am pus câteva grame de apa? Multumesc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *