Capsunile le spalam in mai multe ape, indepartam coditele si le taiem in bucati potrivite.
Le punem intr-un bol ,Ā le amestecam cu zahar (20 gr) siĀ le lasam deoparte pana pregatim crema.
Crema diplomat
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amestecaĀ si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul siĀ praful de sare , se amesteca cuĀ gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Crema este gata,Ā se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.
Amestecam periodic pana se raceste.
Ā Ā Ā Daca nu amestecamĀ crema se transforma intr-o piftie š
Capsunile se scurg de zeama si se impart in trei parti.
Siropul ā amestecam zeama lasata de capsuniĀ cu apa , extract de vanilie si zahar.
Amestecam bine pana se dizolva complet zaharul.
Asamblare Tort diplomat cu capsuni
Pe un platou asezam un inel reglabil ( sau o forma detasabila fara baza ) .
Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza ā vezi foto.
Compozitia de crema diplomat se amesteca cu frisca batuta , zeama si coaja de lamaie .
MixamĀ pana obtinem o crema omogena si o impartim in trei parti.
In forma tapetata cu piscoturi asezam primul strat deĀ crema diplomat siĀ o parte din compozitia de capsuni.
Adaugam al doilea strat de cremaĀ Ā , Ā capsuni si ultimul strat de crema.
AdaugamĀ restul de capsuni, acoperim tortul cu o folie alimentara siĀ introducem la rece pentru minim 3 ore.
Indepartam forma cu grijaĀ siĀ decoram tortul – cu jumatati de capsuni , ciocolata alba razuita si frunze proaspete de menta.
Si sectiunea š
Pentru a vedea si alteĀ retete cu capsuni , gasiti aici mai multe retete de desert.
SalveazÄ
1 thoughts on “Tort diplomat cu capsuni”
aratÄ foarte bine , mulČumesc !