Tort diplomat cu capsuni

Reteta de Tort diplomat cu capsuni este preferata mea in acest sezon. Un desert fara coacere , pe baza de crema diplomat si capsuni parfumate.
Ingrediente:

20 piscoturi sampanie

Crema diplomat - 75 gr zahar, 2 oua , 175 ml lapte, 8 gr gelatina, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1/2 lingurita zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie potrivita, 300 gr capsuni+20 gr zahar.

Sirop - zeama de la capsuni + 100 ml apa, 40 gr zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie.

Decor - 100 gr capsuni taiate pe jumatate , 100 gr ciocolata alba, frunze proaspete de menta.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 bucati / forma cu diametru 20 cm.

5/5 - (118 votes)

Capsunile le spalam in mai multe ape, indepartam coditele si le taiem in bucati potrivite.

Le punem intr-un bol ,  le amestecam cu zahar (20 gr) si  le lasam deoparte pana pregatim crema.

Crema diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.

Amestecam periodic pana se raceste.

    Daca nu amestecam  crema se transforma intr-o piftie 🙂

Capsunile se scurg de zeama si se impart in trei parti.

Siropul – amestecam zeama lasata de capsuni  cu apa , extract de vanilie si zahar.

Amestecam bine pana se dizolva complet zaharul.

Asamblare Tort diplomat cu capsuni

Pe un platou asezam un inel reglabil ( sau o forma detasabila fara baza ) .

Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza – vezi foto.

Compozitia de crema diplomat se amesteca cu frisca batuta , zeama si coaja de lamaie .

Mixam  pana obtinem o crema omogena si o impartim in trei parti.

In forma tapetata cu piscoturi asezam primul strat de crema diplomat si  o parte din compozitia de capsuni.

Adaugam al doilea strat de crema   ,   capsuni si ultimul strat de crema.

Adaugam  restul de capsuni, acoperim tortul cu o folie alimentara si  introducem la rece pentru minim 3 ore.

Indepartam forma cu grija  si  decoram tortul – cu jumatati de capsuni , ciocolata alba razuita si frunze proaspete de menta.

Si sectiunea 🙂

Pentru a vedea si alte  retete cu capsuni , gasiti aici mai multe retete de desert.

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.