Capsunile le spalam in mai multe ape, indepartam coditele si le taiem in bucati potrivite.
Le punem intr-un bol , le amestecam cu zahar (20 gr) si le lasam deoparte pana pregatim crema.
Crema diplomat
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.
Amestecam periodic pana se raceste.
Daca nu amestecam crema se transforma intr-o piftie 🙂
Capsunile se scurg de zeama si se impart in trei parti.
Siropul – amestecam zeama lasata de capsuni cu apa , extract de vanilie si zahar.
Amestecam bine pana se dizolva complet zaharul.
Asamblare Tort diplomat cu capsuni
Pe un platou asezam un inel reglabil ( sau o forma detasabila fara baza ) .
Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza – vezi foto.
Compozitia de crema diplomat se amesteca cu frisca batuta , zeama si coaja de lamaie .
Mixam pana obtinem o crema omogena si o impartim in trei parti.
In forma tapetata cu piscoturi asezam primul strat de crema diplomat si o parte din compozitia de capsuni.
Adaugam al doilea strat de crema , capsuni si ultimul strat de crema.
Adaugam restul de capsuni, acoperim tortul cu o folie alimentara si introducem la rece pentru minim 3 ore.
Indepartam forma cu grija si decoram tortul – cu jumatati de capsuni , ciocolata alba razuita si frunze proaspete de menta.
Si sectiunea 🙂
Pentru a vedea si alte retete cu capsuni , gasiti aici mai multe retete de desert.
Salvează
1 thoughts on “Tort diplomat cu capsuni”
arată foarte bine , mulțumesc !