Tort diplomat cu capsuni

Reteta de Tort diplomat cu capsuni este preferata mea in acest sezon. Un desert fara coacere , pe baza de crema diplomat si capsuni parfumate.
Ingrediente:

20 piscoturi sampanie

Crema diplomat - 75 gr zahar, 2 oua , 175 ml lapte, 8 gr gelatina, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1/2 lingurita zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie potrivita, 300 gr capsuni+20 gr zahar.

Sirop - zeama de la capsuni + 100 ml apa, 40 gr zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie.

Decor - 100 gr capsuni taiate pe jumatate , 100 gr ciocolata alba, frunze proaspete de menta.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 bucati / forma cu diametru 20 cm.

5/5 - (118 votes)

Capsunile le spalam in mai multe ape, indepartam coditele si le taiem in bucati potrivite.

Le punem intr-un bol ,Ā  le amestecam cu zahar (20 gr) siĀ  le lasam deoparte pana pregatim crema.

Crema diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amestecaĀ  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul siĀ  praful de sare , se amesteca cuĀ  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,Ā  se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.

Amestecam periodic pana se raceste.

Ā Ā Ā  Daca nu amestecamĀ  crema se transforma intr-o piftie šŸ™‚

Capsunile se scurg de zeama si se impart in trei parti.

Siropul ā€“ amestecam zeama lasata de capsuniĀ  cu apa , extract de vanilie si zahar.

Amestecam bine pana se dizolva complet zaharul.

Asamblare Tort diplomat cu capsuni

Pe un platou asezam un inel reglabil ( sau o forma detasabila fara baza ) .

Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza ā€“ vezi foto.

Compozitia de crema diplomat se amesteca cu frisca batuta , zeama si coaja de lamaie .

MixamĀ  pana obtinem o crema omogena si o impartim in trei parti.

In forma tapetata cu piscoturi asezam primul strat deĀ crema diplomat siĀ  o parte din compozitia de capsuni.

Adaugam al doilea strat de cremaĀ Ā  , Ā  capsuni si ultimul strat de crema.

AdaugamĀ  restul de capsuni, acoperim tortul cu o folie alimentara siĀ  introducem la rece pentru minim 3 ore.

Indepartam forma cu grijaĀ  siĀ  decoram tortul – cu jumatati de capsuni , ciocolata alba razuita si frunze proaspete de menta.

Si sectiunea šŸ™‚

Pentru a vedea si alteĀ  retete cu capsuni , gasiti aici mai multe retete de desert.

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Tort diplomat cu capsuni”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *