Prajitura frageda cu gem (de post)

Foi fragede cu umplutura de gem, nuca , scotisoara - desertul de post rapid si delicios. Prajitura frageda cu gem este preferata familiei in acest sezon.
Prajitura frageda cu gem (de post)
Ingrediente:

Aluat - 250 gr margarina pentru prajituri - 72% grasime, 600 gr faina alba, 150 gr zahar, 10 gr praf de copt, 80 ml apa minerala, 10 gr zahar vanilat, 20 ml zeama de lamaie,  coaja rasa de la o lamaie.

Umplutura - 370 gr gem de prune, 80 gr nuca, 40 gr pesmet, 1 lingurita scortisoara.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

20 bucati ( tava de copt diametru 30x20)

4.3/5 - (10 votes)

Preparare Umplutura Prajitura frageda cu gem (de post)

Amestecam gemul de prune cu nuca, pesemetul si scortisoara.

Preparare Aluat Prajitura frageda cu gem (de post)

Margarina (la temperatura camerei ) se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul, praful de sare  si  zaharul vanilat pentru 2 minute.

Prajitura frageda cu gem (de post)Adaugam praful de copt amestecat cu zeama de lamaie si apa minerala , jumatate din cantitatea de faina si coaja rasa de lamaie.

Prajitura frageda cu gem (de post)Mixam compozitia 3 minute la  viteza maxima.

Prajitura frageda cu gem (de post)



Adaugam restul de faina si amestecam pana se incorporeaza.

Prajitura frageda cu gem (de post)

Aluatul obtinut se imparte in doua parti.

Intindem prima parte de aluat intr-o foaie de 30×20 cm si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Prajitura frageda cu gem (de post)

Adaugam umplutura si o distribuim uniform pe toata suprafata.

Prajitura frageda cu gem (de post)

Intidem a doua parte de aluat, foaia rezultata se aseaza peste umplutura.

Prajitura frageda cu gem (de post)

Prajitura cu gem se inteapa cu o scobitoare – vezi foto.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 35 minute.

Dupa coacere, se lasa sa se racesca complet si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Indepartam marginile si o portionam in 20 bucati.

Prajitura frageda cu gem (de post)Sa aveti pofta !

Vezi si reteta: Prajitura cu nuca si caramel

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.