Preparare Umplutura Prajitura frageda cu gem (de post)
Amestecam gemul de prune cu nuca, pesemetul si scortisoara.
Preparare Aluat Prajitura frageda cu gem (de post)
Margarina (la temperatura camerei ) se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pentru 2 minute.
Adaugam praful de copt amestecat cu zeama de lamaie si apa minerala , jumatate din cantitatea de faina si coaja rasa de lamaie.
Mixam compozitia 3 minute la viteza maxima.
Adaugam restul de faina si amestecam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se imparte in doua parti.
Intindem prima parte de aluat intr-o foaie de 30×20 cm si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Adaugam umplutura si o distribuim uniform pe toata suprafata.
Intidem a doua parte de aluat, foaia rezultata se aseaza peste umplutura.
Prajitura cu gem se inteapa cu o scobitoare – vezi foto.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 35 minute.
Dupa coacere, se lasa sa se racesca complet si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Indepartam marginile si o portionam in 20 bucati.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta: Prajitura cu nuca si caramel