Tarta cu ciocolata si capsuni

Pentru iubitorii de ciocolata , un desert fin , aromat si usor de preparat. Tarta cu ciocolata si capsuni, desertul ce incanta si rasfata simturile!
Ingrediente:

Aluat tarta - 100 gr zahar farin, 50 gr unt, 1 ou , coaja de la 1/4 lamaie, 1/2 lingurita praf de copt, 300 gr faina alba superioara + 25 gr pentru intins aluatul, 1 praf de sare, unt pentru uns formele.

Umplutura - 600 gr ciocolata amaruie , 600 ml smantana pentru frisca, 2 lingurite extract de vanilie, 1 lingurite esenta de rom.

Decor- 40 gr fulgi de migdale, 400 gr capsuni,1 lingurita miere.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

2 tarte x 20 cm ( diametru) , 1 tarta = 8 portii

5/5 - (80 votes)
Aluatul pentru tarta se obtine conform retetei Aluatul perfect pentru tarte dulci .
Dupa obtinere , aluatul pentru tarta , se introduce la rece pentru 30 minute  si  se imparte in doua parti egale.
Fiecare parte de aluat  se intinde   in foaie de cca 1/2 cm grosime (cu ajutorul fainii).
Se aseaza in forma de tarta ( unsa cu unt) , se muleaza dupa forma si se decupeaza surplusul de aluat.
Intepam cu o furculita din loc in loc apoi  adaugam o hartie de copt ( mai mare decat dimensiunea formei) si fasole boabe- vezi foto.
Greutatea boabelor de fasole  are ca rol  de a presa aluatul si de a nu-i permite sa se umfle in timpul coacerii.
Introducem  la cuptor pentru 10 minute , la 180C.
Dupa coacere se lasa sa se racesca apoi se transfera pe un gratar de racire.
Pentru umplutura am folosit crema Ganche, o crema fina si cu aroma intensa de ciocolata .
Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara , la foc mic, pana ajunge aproape de punctul de fierbere.
Se inchide focul si se adauga ciocolata maruntita.
Lasam 1 minut apoi amestecam cu un tel pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa.
Adaugam esenta de rom, extractul de vanilie si amestecam bine.

Compozitia de Ganache se lasa sa se racoreasca 10 minute apoi se toarna in fiecare coaja de tarta.

Capsunile le spalam , le punem intr-o sita la scurs apoi le taiem pe jumatate.
Introducem tartele 20 minute la congelator  apoi  le decoram cu capsuni si fulgi de migdale.
Fiecare jumatate de capsuna se unge cu miere.
Se introduc tartele  la frigider si le lasam minim 5 ore, de preferat peste noapte.
Si sectiunea 🙂
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Tarta cu branza dulce si afine

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle