5/5 - (80 votes)
Aluatul pentru tarta se obtine conform retetei Aluatul perfect pentru tarte dulci .
Dupa obtinere , aluatul pentru tarta , se introduce la rece pentru 30 minute si se imparte in doua parti egale.
Fiecare parte de aluat se intinde in foaie de cca 1/2 cm grosime (cu ajutorul fainii).
Se aseaza in forma de tarta ( unsa cu unt) , se muleaza dupa forma si se decupeaza surplusul de aluat.
Intepam cu o furculita din loc in loc apoi adaugam o hartie de copt ( mai mare decat dimensiunea formei) si fasole boabe- vezi foto.
Greutatea boabelor de fasole are ca rol de a presa aluatul si de a nu-i permite sa se umfle in timpul coacerii.
Introducem la cuptor pentru 10 minute , la 180C.
Dupa coacere se lasa sa se racesca apoi se transfera pe un gratar de racire.
Pentru umplutura am folosit crema Ganche, o crema fina si cu aroma intensa de ciocolata .
Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara , la foc mic, pana ajunge aproape de punctul de fierbere.
Se inchide focul si se adauga ciocolata maruntita.
Lasam 1 minut apoi amestecam cu un tel pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa.
Adaugam esenta de rom, extractul de vanilie si amestecam bine.
Compozitia de Ganache se lasa sa se racoreasca 10 minute apoi se toarna in fiecare coaja de tarta.
Capsunile le spalam , le punem intr-o sita la scurs apoi le taiem pe jumatate.
Introducem tartele 20 minute la congelator apoi le decoram cu capsuni si fulgi de migdale.
Fiecare jumatate de capsuna se unge cu miere.
Se introduc tartele la frigider si le lasam minim 5 ore, de preferat peste noapte.
Si sectiunea 🙂
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Tarta cu branza dulce si afine
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează