Gogosi cu gem si nuca. Gogosi cu gem si nuca reteta in imagini. Gogosi cu gem si nuca reteta.
1. Intr-un vas punem apa calduta, zaharul , drojdia si amestecam bine.
2. Adaugam esenta de rom, sarea , vanilia si jumatate din cantitatea de faina.
3. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena si adaugam restul de faina.
4. Se framanta bine , se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la crescut pentru 30 min.
5. Aluatul crescut se intinde cu ajutorul fainii pe un blat intr-o foaie dreptunghiulara.
6. Pregatimp umplutura – gemul de prune se amesteca cu nuca macinata .
7. Pe jumatate din foia de aluat se pune umplutura cu ajutorul unui pos cu dui (varf rotund) sau cu o punga – vezi foto.
8. Peste jumatatea de foaie cu umplutura se pliaza restul de foaie iar cu o forma rotunda (sau pahar) se decupeaza gogosile.
9. Fiecare gogoasa se pune pe hartie de copt , le punem pe o tava la loc caldut si le lasam din nou la dospit – cca 10 min.
10. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii , se scurg de ulei si se scot intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.
11. Le pudram cu zahar farin vanilat si se servesc imediat.
Pofta Buna!
Vezi si reteta=> Prajitura Alba ca Zapada