Preparare – Foia de rulada cu cacao
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina amestecata cu cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiunea tavii de aragaz ) si se intinde uniform cu ajutorul unei spatule.
Se coace la foc mediu cca 10 -12 min, pana va capata o culoare usor aurie pe margine – foaia nu trebuie sa fie uscata .
Se scoate din cuptor, se prafuieste cu faina , se intoarce cu fata in jos si se desprinde usor de hartie.
Indepartam marginile, punem foaia de rulada pe o noua hartie si o rulam pana in momentul folosirii.
Preparare Crema de ciocolata alba
Intr-o cratita adaugam smantana si ciocolata.
Se pune la foc mediu, se amesteca pana se dizolva complet ciocolata si ajunge la punctul de fierbere.
Se ia de pe foc , se lasa cca 5 min apoi se adauga vanilia + untul taiat cubulete .
Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca complet.
Se introduce la rece pentru 1 ora (congelator) apoi se mixeaza pana se ingroasa.
Asamblare Rulada cu ciocolata
Foaia de rulada se umple intr-un strat uniform cu crema de ciocolata si rulam strans.
Se introduce la rece pentru 1 ora apoi se taie in doua bucati , se decoreaza cu ciocolata (sub forma unui gratar) si se presara fistic maruntit.
Se introduce la rece pana se intareste ciocolata si se portioneaza.
Pofta Buna!