Lapte de cocos retete. Lapte de cocos pentru deserturi.
Nuca de cocos este proaspata daca prin miscare auzim lichidul din interior.
Nuca trebuie sa aiba 3 orificii inchise. Vom introduce un obiect ascutit in orificiul cu textura mai putin lemnoasa si curatam usor.
Vom scurge lichidul si vom gusta. Daca este dulce , nuca noastra este perfecta.
Se bate usor cu un ciocan pentru a crapa coaja si apoi spargem nuca.
Nuca se curata de coaja maronie cu ajutorul unui cutit.
Trecem nuca de cocos printr-un jet de apa rece si o razuim.
In vasul unui blender punem apa si miezul de cocos.
Mixam timp de 2 minute , apoi strecuram compozitia printr-o strecuratoare cu sita fina.
Presam usor pentru a indeparta lichidul, iar pulpa ramasa o folosim la obtinerea de deserturi.
Laptele de cocos se pune la rece si se foloseste in maxim 3 zile.
Sa aveti pofta!