Lapte de cocos

Laptele de cocos are un gust dulceag, textura usor untoasa  si o aroma placuta. Fiind o alterantiva la produsele lactate de origine animala, laptele de cocos este apreciat pentru multitudinea de beneficii aduse sanatatii . Pe blog gasiti si reteta  lapte de migdale, cat si  retete cu cocos.
Lapte de cocos
Ingrediente:

1 nuca de cocos proaspata, 400 ml apa plata calduta.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

400 ml

5/5 - (3 votes)

Lapte de cocos retete. Lapte de cocos pentru deserturi.

Nuca de cocos este proaspata daca prin miscare auzim lichidul din interior.

Nuca trebuie sa aiba 3 orificii inchise. Vom introduce un obiect ascutit in orificiul cu textura mai putin lemnoasa si curatam usor.

Vom scurge lichidul si vom gusta. Daca este dulce , nuca noastra este perfecta.

Se bate usor  cu un ciocan pentru a crapa coaja si apoi spargem nuca.

Nuca se curata de coaja maronie cu ajutorul  unui cutit.

Trecem  nuca de cocos printr-un jet de apa rece si o razuim.

In vasul unui blender punem apa si miezul de cocos.

Mixam timp de 2 minute , apoi strecuram compozitia printr-o strecuratoare cu sita fina.

Presam usor pentru a indeparta lichidul, iar pulpa ramasa o folosim la obtinerea de deserturi.

Laptele de cocos  se pune la rece si se foloseste in maxim 3 zile.

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle