full screen background image

Lapte de cocos

Laptele de cocos are un gust dulceag, textura usor untoasa  si o aroma placuta. Fiind o alterantiva la produsele lactate de origine animala, laptele de cocos este apreciat pentru multitudinea de beneficii aduse sanatatii . Pe blog gasiti si reteta  lapte de migdale, cat si  retete cu cocos.

Lapte de cocos

Timp preparare:

20 minute

Portii:

400 ml

Ingrediente:

1 nuca de cocos proaspata, 400 ml apa plata calduta.

Instructiuni preparare

Lapte de cocos retete. Lapte de cocos pentru deserturi.

Nuca de cocos este proaspata daca prin miscare auzim lichidul din interior.

Nuca trebuie sa aiba 3 orificii inchise. Vom introduce un obiect ascutit in orificiul cu textura mai putin lemnoasa si curatam usor.

Vom scurge lichidul si vom gusta. Daca este dulce , nuca noastra este perfecta.

Se bate usor  cu un ciocan pentru a crapa coaja si apoi spargem nuca.

Nuca se curata de coaja maronie cu ajutorul  unui cutit.

Trecem  nuca de cocos printr-un jet de apa rece si o razuim.



In vasul unui blender punem apa si miezul de cocos.

Mixam timp de 2 minute , apoi strecuram compozitia printr-o strecuratoare cu sita fina.

Presam usor pentru a indeparta lichidul, iar pulpa ramasa o folosim la obtinerea de deserturi.

Laptele de cocos  se pune la rece si se foloseste in maxim 3 zile.

Sa aveti pofta!




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Rulada diplomat cu ananas

Rulada diplomat cu ananas este un desert fin , aromat si nelipsit de la mesele festive din familia mea. Combinatia...

Închide