Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara

Checul de post cu cacao, nuca si scortisoara este un desert simplu si delicios, ideal pentru mese in familie. Gemul de prune, scortisoara si nuca confera desertului o aroma deosebita si bunatate maxima.
Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara
Ingrediente:

250 gr gem prune, 180gr  zahar, 200 ml apa minerala, 370 gr faina alba, 70 ml ulei, 30 gr cacao, 100 gr miez de nuca, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 2 lingurite rase praf de copt, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 1 lingurta zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 buc

4.9/5 - (37 votes)

Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara . Reteta Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara

Intr-un vas punem : gemul de prune, zaharul, zaharul vanilat,  cacaua.

Turnam apa minerala, uleiul, scortisoara, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, praful de copt,

Amestecam timp de 2 minute  si adaugam jumatate din cantitatea de faina.

Mixam 3 minute si adaugam restul de faina.



Continuam mixarea pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam 80 gr nuca maruntita si amestecam.

Compozitia formata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram la suprafata restul de nuca maruntita si cu o scobitoare facem miscari in zig-zag.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170C si coacem checul pentru maxim 1 ora.



Se lasa in tava sa se raceasca cateva minute si apoi se transfera pe un gratar de racire.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se  portioneaza in felii potrivite.

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.