Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara . Reteta Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara
Intr-un vas punem : gemul de prune, zaharul, zaharul vanilat, cacaua.
Turnam apa minerala, uleiul, scortisoara, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, praful de copt,
Amestecam timp de 2 minute si adaugam jumatate din cantitatea de faina.
Mixam 3 minute si adaugam restul de faina.
Continuam mixarea pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam 80 gr nuca maruntita si amestecam.
Compozitia formata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram la suprafata restul de nuca maruntita si cu o scobitoare facem miscari in zig-zag.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170C si coacem checul pentru maxim 1 ora.
Se lasa in tava sa se raceasca cateva minute si apoi se transfera pe un gratar de racire.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se portioneaza in felii potrivite.
Sa aveti pofta!
1 thoughts on “Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara”
este foarte buna