full screen background image

Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara

Checul de post cu cacao, nuca si scortisoara este un desert simplu si delicios, ideal pentru mese in familie. Gemul de prune, scortisoara si nuca confera desertului o aroma deosebita si bunatate maxima.

Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara

Timp preparare:

1 ora

Portii:

1 buc

Ingrediente:

250 gr gem prune, 180gr  zahar, 200 ml apa minerala, 370 gr faina alba, 70 ml ulei, 30 gr cacao, 100 gr miez de nuca, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 2 lingurite rase praf de copt, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 1 lingurta zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara . Reteta Chec de post cu cacao, nuca si scortisoara

Intr-un vas punem : gemul de prune, zaharul, zaharul vanilat,  cacaua.

Turnam apa minerala, uleiul, scortisoara, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, praful de copt,

Amestecam timp de 2 minute  si adaugam jumatate din cantitatea de faina.

Mixam 3 minute si adaugam restul de faina.



Continuam mixarea pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam 80 gr nuca maruntita si amestecam.

Compozitia formata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram la suprafata restul de nuca maruntita si cu o scobitoare facem miscari in zig-zag.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170C si coacem checul pentru maxim 1 ora.



Se lasa in tava sa se raceasca cateva minute si apoi se transfera pe un gratar de racire.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se  portioneaza in felii potrivite.

Sa aveti pofta!




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Sos din fructe de padure
Sos din fructe de padure

Cel mai bun sos pentru budinci, inghetata , clatite si papanasi. Sosul din fructe de padure este usor acrisor si...

Închide