Cozonac pufos cu rahat

Cozonacul pufos cu rahat este un desert delicios si nelipsit de la mesele in familie. Reteta este simpla , cozonacul este pufos , se deface in fasii si este plin de bucatele aromate de rahat. Va invit sa testati reteta Cozonac pufos cu rahat .
Ingrediente:

Maia - 100 gr faina, 35 gr zahar, 100 ml lapte, 45 gr drojdie proaspata.

Aluat - 4 galbenusuri, 85 gr smantana 20% grasime, 250 ml lapte, 215 gr zahar, 10 gr sare, 100 ml ulei, 100 gr unt topit, coaja rasa de la o lamaie, 30 gr zahar vanilat, 850 gr faina.

Umplutura - 400 gr rahat de fructe.

Decor - 1 galbenus, 30 ml lapte.

Timp preparare

3 ore

Nr. portii

2 cozonaci ( tava 30x12 cm)

4.3/5 - (11 votes)

Cozonac pufos cu rahat reteta. Retete de cozonac pufos.

Cozonac pufos cu rahat



Utile 

  • Ingredientele sa aiba temperatura camerei.
  • Untul topit se amesteca cu ulei.
  • Rahatul de fructe se taie cubulete.
  • Pentru uns cozonacul , galbenusul se  mixeaza cu lapte.

Preparare Maia Cozonac pufos cu rahat

Drojdia proaspata se amesteca cu zahar.

Amestecam pana obtinem o compozitie lichida.

Adaugam laptele caldut , faina (90 gr)  si amestecam.

Peste compozitia obtinuta presaram o lingura de faina  (10 gr ) si acoperim vasul cu folie alimentara.

Se pune la loc caldut si se lasa pana isi dubleaza volumul.



Preparare Aluat Cozonac pufos cu rahat

Mixam galbenusurile cu sarea,  zaharul , smantana si zaharul vanilat pentru 3 minute.

Vom obtine o compozitie omogena .

Peste compozitia de oua adaugam maiaua, restul de lapte  si coaja rasa de lamaie.

Adaugam jumatate din cantitatea de  faina si mixam timp de 5 minute,  cu ajutorul unui robot de bucatarie.

Peste compozitia obtinuta adaugam restul de faina.

Am folosit treapta 5 – paleta pentru  framantat, timp de 10 minute.



Odihnim robotul de bucatarie timp de 10 minute.

Adaugam grasimea treptat si mixam aluatul , din nou, 10 minute.

Aluatul format se pune intr-un vas uns cu ulei .

Se acopera cu folie alimentara si se pune la loc cald , pana isi dubleaza volumul, cca 40-50 minute.

Se imparte in doua parti egale .

Fiecare parte se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , grosime 2 cm, adaugam rahatul si rulam strans.

Cozonac pufos cu rahat

Ruloul format se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pune la loc cald si se lasa pana isi dubleaza volumul.

Se unge toata suprafata cu compozitia de ou si lapte.

Se pune la copt, la 180C   cuptor electric setat pe  ventilatie, pentru 45-50 minute.

La cuptoarele pe gaz folosim  treapta inalta.

Dupa 30 minute , punem deasupra cozonacilor hartie de copt si continuam coacerea.

Cozonac pufos cu rahat

Dupa coacere  lasam cozonacii in tavi maxim 5 minute.

Se scot pe un gratar de racire si ii portionam doar dupa ce s-au racit complet.

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Cozonac fara framantare

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Cozonac pufos cu rahat”

  1. buna se poate cu mina sa framinte ??// nu am masina robot de BUCATARIE PTCA NU LUCEZ LA COFETARIE .. MULTUMESC MULT

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.