(Dimensiuni tava- lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm)
Intr-un bol mai mare se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.
Se adauga treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat potrivit ca si consistenta.
Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.
Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.
Umplutura: nuca macinata se amesteca cu esenta de rom, sirop , cacao si stafide.
Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il impartim in doua bucati egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , se presara umplutura , rahat de fructe taiat cubulete si rulam strans.
Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cozonacul de post se lasa la dospit inca 30 min apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.
Cand este gata se glazureaza cu sirop si se mai tine 1 min in cuptor.
Scoatem cozonacul de post din forma si il asezam pe un gratar. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Salvează