Rulada diplomat retete. Rulada diplomat cu ananas. Rulada diplomat cu fructe. Tort diplomat.
Foaie de rulada – click reteta.
Preparare Crema diplomat
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si amestecam periodic pana se raceste .
Daca nu amestecam, crema se transforma intr-o piftie!
Se amesteca cu frisca batuta , extractul de vanilie si ananasul taiat cubulete.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare Rulada diplomat cu ananas
Foaia de rulada se transfera pe o hartie curata.
Adaugam compozitia de crema diplomat si o intindem pe toata suprafata.
O transferam pe o tava si o punem la rece pentru 5-10 minute sau pana se intareste crema.
Rulam strans foaia de rulada cu ajutorul hartiei de la baza .
Rulada formata se ruleaza in hartie si se pune la rece pentru minim 2 ore.
Rulada diplomat cu ananas se portioneaza ( in 8 bucati ) si se pune pe chese.
Ciocolata pentru decor se topeste pe baie de abur si se pune intr-un cornet de hartie.
Decoram cu ciocolata fiecare bucata de rulada diplomat – vezi foto.
Pofta Buna!