Rulada diplomat cu ananas

Rulada diplomat cu ananas este un desert fin , aromat si nelipsit de la mesele festive din familia mea. Combinatia dintre crema diplomat cu ananas , foaia de rulada, ciocolata si frisca confera acestui desert bunatate maxima.
Rulada diplomat cu ananas
4.5/5 - (67 votes)

Rulada diplomat retete. Rulada diplomat cu ananas. Rulada diplomat cu fructe. Tort diplomat.

Rulada diplomat cu ananas

Foaie de rulada – click reteta.

Preparare Crema diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si amestecam periodic pana se raceste .

Daca nu amestecam,   crema se transforma intr-o piftie!

Se amesteca cu frisca batuta , extractul de vanilie si ananasul taiat cubulete.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare Rulada diplomat cu ananas

Foaia de rulada se transfera pe o hartie  curata.

Adaugam compozitia de crema diplomat si o intindem pe toata suprafata.

Rulada diplomat cu ananas

O transferam pe o tava si o punem la rece pentru 5-10 minute sau pana se intareste crema.

Rulam strans foaia de rulada  cu ajutorul hartiei de la baza .

Rulada formata se ruleaza in hartie  si se pune la rece pentru minim 2 ore.

Rulada diplomat cu ananas se portioneaza ( in 8 bucati ) si se pune pe chese.

Rulada diplomat cu ananas

 

Ciocolata pentru decor se topeste pe baie de abur si se pune intr-un cornet de hartie.

Decoram cu ciocolata fiecare bucata de rulada diplomat  – vezi foto.

Rulada diplomat cu ananas

La fiecare prajitura adaugam cate o avelina din frisca si 1 cubulet de ananas din compot.
Rulada diplomat cu ananas

Pofta Buna!

Ingrediente:

Foaie de rulada - 4 oua, 80 gr zahar, 80 gr faina, 1 praf de sare, 5 gr zahar vanilat.

Crema diplomat - 60 gr zahar, 2 oua ,100 ml lapte, 6 gr gelatina,1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1 lingurita esenta vanilie, 300 gr ananas din compot.

Decor - 50 gr ciocolata, 100 gr frisca .

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8 bucati

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle