Foi Prajitura de post Alba ca Zapada
Intr-un vas adaugam: laptele de cocos, uleiul, zaharul , bicarbonatul de sodiu dizolvat , zaharul vanilat si praful de sare. Amestecam bine 2 minute si adaugam faina.
Amestecam pana se incorporeaza complet.
Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.
Aluatul se imparte in patru parti egale , 4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.
Se unge blatul de lucru cu ulei si se intinde foaia cu merdeneaua ( unsa cu ulei).
Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei si se aseaza foaia incat sa vina perfect pana aproape de margini.
Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit si intepam foia din loc.
Coacem foile una cate una, in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.
Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. La fel se coc toate foile , le asezam pe hartie de copt si le lasam sa se racoreasca.
Preparare Crema Prajitura de post Alba ca Zapada
Laptele (600 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se amesteca zaharul, amidonul , praful de sare si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat si amestecam cca 1 minut.
Crema se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca.
Margarina la temperatura camerei , taiata cuburi, se mixeaza cu crema obtinuta mai sus.
Adaugam zeama, coaja rasa de lamaie si mixam.
Vom obtine o crema omogena si aromata.
Asambalare Prajitura de post Alba ca Zapada
Pe o tava de marimea foii se aseaza prima foaie, se intinde 1/4 din crema, foaie, 1/4 din crema, foaie, 1/4 din crema si ultima foaie.
Prajitura se acopera cu folie alimentara si asezam un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg.
Se pune la rece pentru minim 3 ore , de preferat peste noapte.
Deasupra se aseaza un strat uniform de crema si se decoreaza cu nuca de cocos.
Indepartam marginile si potionam prajitura in 28 bucati.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Prajitura Alba ca Zapada
2 thoughts on “Prajitura de post Alba ca Zapada”
Buna!
Imi poti spune, te rog, cat amidon trebuie? Nu vad in lista de ingrediente. Multumesc pentru reteta!
100 gr amidon. Spor!