Prajitura de post Alba ca Zapada

Prajitura de post Alba ca Zapada, desert fin , aromat si delicios. Reteta Prajitura de post Alba ca Zapada este simpla, explicata pas cu pas, iar rezultatul este garantat. Cu aroma intensa de lamaie, prajitura de post Alba ca Zapada este desertul preferat in zilele de post.
Prajitura de post Alba ca Zapada
Ingrediente:

Foi - 150 ml lapte de cocos , 150 ml ulei, 125 gr zahar ( 50% zahar alb+50 % zahar brut), 2 gr bicarbonat de sodiu dizolvat in 20 ml otet, 10 gr zahar vanilat, 500 gr faina alba, ulei pentru modelarea foilor.

Crema - 700 ml lapte de cocos , 100 gr  faina, 150 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, sucul de la 1/2 lamaie, 200 gr margarina, 1 praf de sare.

Decor - nuca de cocos

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

28 buc

4.7/5 - (15 votes)

Foi  Prajitura de post Alba ca Zapada

Intr-un vas adaugam: laptele de cocos, uleiul, zaharul , bicarbonatul de sodiu dizolvat , zaharul vanilat si praful de sare. Amestecam bine 2 minute si  adaugam faina.
Amestecam pana se incorporeaza complet.
Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.
Aluatul se imparte in patru parti egale ,  4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.
Se unge blatul de lucru cu ulei  si se intinde foaia cu merdeneaua ( unsa cu ulei).


Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei si se aseaza foaia incat  sa vina perfect pana aproape de margini.
Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit si intepam foia din loc.
Coacem  foile una cate una,  in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.
Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. La fel se coc toate foile , le asezam pe hartie de copt si  le lasam sa se racoreasca.

Preparare Crema Prajitura de post Alba ca Zapada
Laptele (600 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se amesteca zaharul, amidonul , praful de sare si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat  si amestecam cca 1 minut.
Crema  se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca.
Margarina la temperatura camerei , taiata cuburi, se mixeaza cu crema obtinuta mai sus.



Adaugam zeama,  coaja rasa de lamaie si mixam.

Vom obtine o crema omogena si aromata.

Asambalare Prajitura de post Alba ca Zapada
Pe o tava  de marimea foii se aseaza prima foaie, se intinde 1/4  din crema, foaie, 1/4  din crema, foaie, 1/4  din crema si ultima foaie.
Prajitura se acopera cu folie alimentara si asezam un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg.

Se pune la rece pentru minim 3 ore , de preferat peste noapte.
Deasupra se aseaza un strat uniform de crema si se decoreaza cu nuca de cocos.
Prajitura de post Alba ca Zapada


Indepartam marginile si potionam prajitura in 28 bucati.
Prajitura de post Alba ca Zapada
Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.