Prajitura cu banane, nuca si ciocolata

Prajitura cu banane, nuca si ciocolata este desertul care se prepara usor, cu ingrediente la indemana si are o apreciere peste masura. Prajitura de casa ideala pentru mese in familie.
Ingrediente:

Aluat - 450 gr banane bine coapte si fara coaja , 180 gr unt 80% grasime, 200 gr zahar, 5 oua, 560 gr faina, 8 gr praf de copt, 1 lingura zeama de vanilie, 5 linguri apa minerala, 1 lingurita esenta de vanilie, 100 gr nuca, 50 gr ciocolata, 1 praf sare.

Decor - 75 ml smantana pentru frisca, 75 gr ciocolata, 80 gr nuca.

Timp preparare

25 minute

Nr. portii

20 bucati ( tava de copt diametru 30x20)

4.8/5 - (12 votes)

Prajitura cu banane, nuca si ciocolata. Reteta Prajitura cu banane, nuca si ciocolata. Prajituri

Prajitura cu banane, nuca si ciocolata

 

Pasam bananele intr-un bol.

Untul ( la temperatura camerei)  se mixeaza cu zahar pana devine ca o spuma.

Adaugam  ouale (treptat) si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam bananele pasate, praful de copt stins in zeama de lamaie, 1 praf de sare , apa minerala si esenta de vanilie.

Mixam 1 minut si adaugam faina. Amestecam pana se incorporeaza.

 

Adaugam nuca si ciocolata taiate , apoi amestecam.

Compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,  si se coace cca 40minute,  la 180C.

Frisca se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere, adaugam ciocolata maruntita si amestecam bine.

 

Compozitia rezultata se toarna peste prajitura,  se adauga nuca taiata se lasam sa se racesca complet.

Prajitura cu banane, nuca si ciocolata

Prajitura se portioneaza in 2o bucati.

Prajitura cu banane, nuca si ciocolataSa aveti pofta!

Vezi si reteta=> Chec cu banane

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *