Prajitura cu banane, nuca si ciocolata. Reteta Prajitura cu banane, nuca si ciocolata. Prajituri
Pasam bananele intr-un bol.
Untul ( la temperatura camerei) se mixeaza cu zahar pana devine ca o spuma.
Adaugam ouale (treptat) si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam bananele pasate, praful de copt stins in zeama de lamaie, 1 praf de sare , apa minerala si esenta de vanilie.
Mixam 1 minut si adaugam faina. Amestecam pana se incorporeaza.
Adaugam nuca si ciocolata taiate , apoi amestecam.
Compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se coace cca 40minute, la 180C.
Frisca se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere, adaugam ciocolata maruntita si amestecam bine.
Compozitia rezultata se toarna peste prajitura, se adauga nuca taiata se lasam sa se racesca complet.
Prajitura se portioneaza in 2o bucati.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=> Chec cu banane