Fursecuri cu capsuni

Fursecuri aromate si colorate, ideale pentru petreceri !
Ingrediente:

200 gr zahar farin, 100 gr unt, 2 oua , 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de copt, 600 gr faina alba superioara , 1 praf de sare.

4.7/5 - (8 votes)

1. Untul (la temperatura camerei ) se mixeaza cu zaharul farin pana devine ca o crema.

aluat pentru fursecuri

2. Adaugam vanilia , ouale si mixam.

aluat fraged

3. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

aluat fursecuri

4. Amestecam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat omogen.

fursecuri capsuni foto

 

 

5. Aluatul se introduce la rece pentru 30 min apoi se modeleaza sub forma de bile mici.fursecuri cu capsuni5

 

6.  Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt.

fursecuri cu capsuni4

7. In mijlocul bilelor  facem o gaura mica (eu am folosit o fiola de esenta, dar puteti folosi orice altceva rotund ) dar nu pana la baza. Punem in fiecare  gem de capsuni.

fursecuri cu capsuni3

8. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 C , pentru 10-12 minute,  in functie de cuptor, pana ce  fursecurile s-au rumenit putin.

fursecuri cu capsuni1
9. Se scot fursecurile pe un gratar si se lasa la racit.

fursecuri cu capsuni imagineSe servesc alaturi de cafea sau ceai.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *