Tort Tiramisu

Tiramisu , un desert fin , aromat si usor de realizat. Pentru mine este un desert divin !!!
Ingrediente:

1 buc - Blat alb 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 10 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt.

Crema 300 gr mascarpone , 200 ml frisca lichida , 3 galbenusuri, 70 gr zahar, 1 lingura esenta de rom, 1 lingura lichior Amaretto

Pentru insiropat blatul - 300 ml cafea expresso (sau cafea tare)

Decor: cacao, menta

4.9/5 - (119 votes)

Preparare Blat Alb

1. Albusurile se bat spuma cu zaharul  pana obtinem o spuma tare.

blat prajituri1

2. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

blat prajituri2

3. Galbenusurile mixate se amesteca usor  cu  albusurile batute si  faina amestecata cu praful de copt .

blat prajituri5

4. Se amesteca usor pana la incorporare.

blat prajituri4

5. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de copt ( inaltime 7.3 cm/diametru 26 cm ) tapetata cu hartie de copt la baza  si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

tort tiramisu blat

6. Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

7. Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza in 3 foi.

Preparare Crema Tiramisu

1. Galbenusurile se mixeaza cu zahar pe baie de abur. Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa.

2. Se lasa sa se racesca complet iar separat se bate frisca pana obtinem o spuma densa.

3. Compozitia de galbenusuri se amesteca  cu mascapone,  rom,  Amaretto si  adaugam peste frisca batuta.

tiramisu in imagini (5)

4. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.

tiramisu in imagini (6)

 Asamblare Tort Tiramisu

1. Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam cu cafea  iar cu ajutorul unui pos ( cu varf rotund) adaugam primul strat de crema , vezi foto.

tort tiramisu 1

2. Se adauga a doua foaie de blat si se insiropeaza.

tort tiramisu 5

3. Adaugam un nou strat de crema.

tort tiramisu 4

4. Insiropam ultima foaie de blat si o asezam usor peste crema.

tort tiramisu 3

5. Se adauga un nou strat de crema apoi se introduce la rece pentru minim 1 ora.

tort tiramisu 2

6. Pentru servire decoram tortul cu cacao (cernuta) si frunze proaspete de menta.

tort tiramisu foto

tort tiramisu 6

 Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Tort Tiramisu”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.