Preparare Blat Alb
1. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare.
2. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.
3. Galbenusurile mixate se amesteca usor cu albusurile batute si faina amestecata cu praful de copt .
4. Se amesteca usor pana la incorporare.
5. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de copt ( inaltime 7.3 cm/diametru 26 cm ) tapetata cu hartie de copt la baza si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.
6. Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
7. Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza in 3 foi.
Preparare Crema Tiramisu
1. Galbenusurile se mixeaza cu zahar pe baie de abur. Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa.
2. Se lasa sa se racesca complet iar separat se bate frisca pana obtinem o spuma densa.
3. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu mascapone, rom, Amaretto si adaugam peste frisca batuta.
4. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.
Asamblare Tort Tiramisu
1. Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam cu cafea iar cu ajutorul unui pos ( cu varf rotund) adaugam primul strat de crema , vezi foto.
2. Se adauga a doua foaie de blat si se insiropeaza.
3. Adaugam un nou strat de crema.
4. Insiropam ultima foaie de blat si o asezam usor peste crema.
5. Se adauga un nou strat de crema apoi se introduce la rece pentru minim 1 ora.
6. Pentru servire decoram tortul cu cacao (cernuta) si frunze proaspete de menta.
Pofta Buna!
3 thoughts on “Tort Tiramisu”
E foarte bun.
Multumesc frumos pentru minunatele retete.
Cu placere!