Retete Choux a la creme . Reteta aluat oparit pentru choux a la creme.
Pentru aluatul de coji punem apa la fiert impreuna cu laptele , uleiul si praful de sare.
Cand se atinge punctul de fierbere, adaugam faina si amestecam repede , pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Vom obtine un aluat omogen si de o consistenta moale.
Aluatul se pune intr-un pos ( cu varf stelat) si turnam compozitia in aveline de diametru 8 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C) pentru 15 minute , apoi la temperatura moderata (180 C + ventilatie ) pentru 15 minute , fara a deschide cuptorul in primele 10 minute.
Dupa coacere, cojile de choux a la creme trebuie sa fie uscate -vezi foto.
<
Cand s-au racit complet , le taiem capacele si se umplu cu crema de vanilie ( vezi reteta) calda.
Cand crema de vanilie este complet racita , decoram choux-urile cu aveline de frisca si punem capacele.
Inainte de servire le decoram cu zahar pudra vanilat.
Pofta Buna!
4 thoughts on “Choux a la creme”
Reteta de la aluatul choux este aceeasi cu cea de la aluatul pt eclere?
Da, dar se adauga si lapte. Urmariti ingredientele si reteta. Numai bine!
Buna ziua!
ce marca de frisca folositi ?Dar de ciocolata?
multumesc!
Ciocolata si frisca de calitate.