Babka cu ciocolata si nuci

Babka cu ciocolata si nuci, desertul magic! Cozonac pufos cu umplutura de ciocolata si nuci, o reteta simpla care iti asigura obtinerea unui desert reusit. Testeaza si tu reteta de Babka cu ciocolata si nuci!
Ingrediente:

Aluat - 500 faina alba superioara, 100 gr zahar, 10 gr drojdie uscata, 100 ml lapte, 100 gr smantana, 2 oua, 100 gr unt 82% grasime,10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 1 lingura ulei.

Umplutura - 150 gr nutella, 100 gr cocolata, 30 gr unt, 70 gr nuca macinata.

Decor - 1 galbenus, 1 lingura lapte, 20 gr nuca macinata.

Timp preparare

1 ora si 30 minute

Nr. portii

1 cozonac

5/5 - (8 votes)

Reteta Babka cu ciocolata si nuci. Cea mai buna reteta de Babka cu ciocolata si nuci!

Preparare aluat

Punem intr-un vas: faina, drojdia,  zaharul, praful de sare si vanilia. Amesteacam ingredientele.

In alt vas amestecam  smantana, untul topit, oua si laptele caldut.

Turnam compozitia formata  peste compozitia cu faina.

Framantam aluatul pentru 3 minute sau pana vom obtine un aluat elastic si nelipicios.

Ungem vasul cu un strat fin de ulei si adaugam aluatul.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si il lasam sa creasca, pana isi dubleaza volumul.

Preparare umplutura

Topim ciocolata pe baie de abur si o amestecam cu nutella si unt.

Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca complet.

Asamblare

Ungem cu ulei, intr-un start fin, blatul de lucru.

Intindem aluatul intr-o foaie  cu grosimea de 1 cm, forma dreptunghiulara.

Ungem suprafata cu  umplutura de ciocolata.

Rulam strans, iar ruloul format se pune pe o tava si o asezam la frigider, pentru 15 minute.

Taiem ruloul pe lungime  cu un cutit foarte bine ascutit, pana obtinem 2 parti egale.

Le impletim in doua, asa cum impletim painea.

Asezam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa isi dubleze volumul.

Omogenizam galbenusul cu laptele si ungem toata suprafata cozonacului.

Presaram nuca si il transferam in cuptorul preincalzit la 180C, cu ventilatie,  pana cand capata o crusta rumena si ferma.

Se lasa sa se raceasca cca 5 minute in tava de copt si apoi se transfera pe un gratar de racire.

Dupa racire  cozonacul se portioneaza si se serveste.

Iti recomand sa descoperi si alte retete de cozonac.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle