Fursecuri Linzer cu Gem

Fursecuri fragede cu unt si gem , un deliciu pentru mesele in familie. Sunt fine , au un gust aparte datorita gemului usor acrisor de caise si nu lipsesc de la sarbatoarea Craciunului .
Ingrediente:

Aluat- 170 gr unt 82% grasime, 75 gr zahar pudra, 1 ou, 280 gr faina (250 gr pentru aluat+30 gr pentru modelat), 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare.

Umplutura - gem de caise.

Decor - zahar farin vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

32 fursecuri

4.8/5 - (146 votes)
 Reteta Fursecuri Linzer cu Gem. Fursecuri Fursecuri Linzer . Cum facem Fursecuri Linzer cu Gem?
Fursecuri Linzer cu Gem
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si zaharul vanilat.
Adaugam oul si continuam mixarea pana obtinem o compozitie cremoasa  si omogena.
 Adaugam faina (250 gr) , praful de sare si amestecam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se presara cu faina  si se uniformizeaza usor. Este un aluat cu o consistenta usor moale.
Acoperim vasul cu o folie alimentara si introducem vasul la rece pentru 30 minute.

Aluatul are tendinta se a se lipi si rupe . De aceea,  trebuie modelat cu atentie.

Pentru decuparea fursecurilor Linzer cu Gem am folosit o forma floare cu ejector Kaiser, 5cm ( o puteti comanda online aici )

Marginile ramase le adunam si le intindem cu putina faina si nu le mai framantam.

Am decupat cantitati egale se forma floare intreaga si floare decupata.
Se pun pe hartie de copt si le coacem la 180C timp de maxim 8 min, sa devina usor aurii la baza  (vezi foto).
Dupa coacere le-am mai lasat cca 5 minute in tava apoi le-am scos pe un gratar de racire.
Am obtinut ~ 65 flori .
Florile decupate le-am pudrat cu zahar farin vanilat iar pe florile nedecupate am asezat cate o bulina de gem de caise.
Am asezat florile decupate pudrate cu zahar farin vanilat peste florile cu gem si le-am presat usor.
Se servesc incepand cu a doua zi cand s-au fragezit si le puteti pastra maxim 14 zile , daca va mai raman 🙂
Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

6 thoughts on “Fursecuri Linzer cu Gem”

  1. Bună Sunt delicioase însă am o întrebare Cum se păstrează aceste fursecuri ptr doua săptămâni? Eu am ținut închis ermetic și s-au înmuiat prea tare 🙁

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle