4.8/5 - (146 votes)
Reteta Fursecuri Linzer cu Gem. Fursecuri Fursecuri Linzer . Cum facem Fursecuri Linzer cu Gem?
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si zaharul vanilat.
Adaugam oul si continuam mixarea pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena.
Adaugam faina (250 gr) , praful de sare si amestecam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se presara cu faina si se uniformizeaza usor. Este un aluat cu o consistenta usor moale.
Acoperim vasul cu o folie alimentara si introducem vasul la rece pentru 30 minute.
Dupa ce aluatul a stat la rece ( s-a intarit usor) il intindem intr-o foaie subtire (4mm) cu ajutorul fainii ( suprafata blatului si sucitorul).
Aluatul are tendinta se a se lipi si rupe . De aceea, trebuie modelat cu atentie.
Pentru decuparea fursecurilor Linzer cu Gem am folosit o forma floare cu ejector Kaiser, 5cm ( o puteti comanda online aici )
Marginile ramase le adunam si le intindem cu putina faina si nu le mai framantam.
Am decupat cantitati egale se forma floare intreaga si floare decupata.
Se pun pe hartie de copt si le coacem la 180C timp de maxim 8 min, sa devina usor aurii la baza (vezi foto).
Dupa coacere le-am mai lasat cca 5 minute in tava apoi le-am scos pe un gratar de racire.
Am obtinut ~ 65 flori .
Florile decupate le-am pudrat cu zahar farin vanilat iar pe florile nedecupate am asezat cate o bulina de gem de caise.
Am asezat florile decupate pudrate cu zahar farin vanilat peste florile cu gem si le-am presat usor.
Se servesc incepand cu a doua zi cand s-au fragezit si le puteti pastra maxim 14 zile , daca va mai raman 🙂
Pofta Buna!
Salvează
6 thoughts on “Fursecuri Linzer cu Gem”
Minunate! O sa le incerc si eu! Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Cu drag !
Bună Sunt delicioase însă am o întrebare Cum se păstrează aceste fursecuri ptr doua săptămâni? Eu am ținut închis ermetic și s-au înmuiat prea tare 🙁
Le pastrati la rece.
Cu ce as putea înlocui oul?
Nu-l putem inlocui.