Placinta cu dovleac copt, nuca si scortisoara. Placinta cu dovleac copt, nuca si scortisoara reteta.
Punem intr-un bol: dovleacul copt, nuca, zaharul, scortisoara, pesmet, zahar vanilat.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Omogenizam uleiul cu lapte si praful de sare.
Pe un blat asezam prima foaie, ungem cu amestecul de lapte si ulei.
Adaugam a doua foaie, ungem cu compozitia de mai sus si asezam a treia foaie.
Asezam cate o lingura de umplutura, de-a lungul marginii.
Rulam strans si apoi formam un melc. Melcul format se aseaza intr-o forma de copt, unsa cu unt.
Repetam operatia cu a doua si a treia parte de foi. Completam formarea melcului.
A 10-a foaie se taie in trei parti, se ung foile si se aseaza restul de umplutura.
Se ruleaza si se completeaza melcul.
Ungem placinta cu restul de ulei si lapte.
Punem placinta la cuptorul preincalzit la 200C , cu ventilatie, pentru 40 minute.
Se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste decorata cu zahar pudra vanilat.
Sa aveti pofta!
Descopera colectia 40 Retete – Prajituri de casa pentru sarbatori