Placinta cu dovleac copt, nuca si scortisoara

Deliciu suprem in acest sezon! Placinta cu dovleac copt, nuca si scortisoara se prepara usor si rapid. Un desert ce cucereste prin aroma si savoare, o combinatie de o bunatate maxima.
Placinta cu dovleac copt, nuca si scortisoara
Ingrediente:

10 foi de placinta (din comert), 100 ml lapte, 100 ml ulei, 100 gr miez de nuca, 3 linguri pesmet, 80 gr zahar, 1 lingurita scortisoara, 10 gr zahar vanilat, 500 gr dovleac copt, 1 praf de sare, 10 gr unt pentru uns forma.
Decor - 20 gr zahar pudra vanilat

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

8 / forma rotunda 24 cm

4.9/5 - (15 votes)

Placinta cu dovleac copt, nuca si scortisoara. Placinta cu dovleac copt, nuca si scortisoara reteta.

Punem intr-un bol: dovleacul copt, nuca, zaharul, scortisoara, pesmet, zahar vanilat.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Omogenizam uleiul cu lapte si praful de sare.

Pe un blat asezam prima foaie, ungem cu amestecul de lapte si ulei.

Adaugam a doua foaie, ungem cu compozitia de mai sus si asezam a treia foaie.

Asezam cate o lingura de umplutura, de-a lungul marginii.

Rulam strans si apoi formam un melc. Melcul format se aseaza intr-o forma de copt, unsa cu unt.

Repetam operatia  cu a doua si a treia  parte de foi. Completam formarea melcului.

A 10-a foaie se taie in trei parti, se ung foile si se aseaza restul de umplutura.

Se ruleaza si se completeaza melcul.

Ungem placinta cu restul de ulei si lapte.

Punem placinta la cuptorul preincalzit la 200C , cu ventilatie, pentru 40 minute.

Se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste decorata cu zahar pudra vanilat.

Sa aveti pofta!

Descopera colectia 40 Retete – Prajituri de casa pentru sarbatori  

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *