Anul 2018 reprezinta pentru noi o mare sarbatoare nationala , 100 de ani de la Marea Unire. Impreuna cu Centenarul Marii Uniri , prietenul nostru Dr. Oetker ROMANIA a implinit 20 ani de activitate, motiv pentru care ii dorim “Multi ani! “. Acesta aniversare lanseaza cel mai interesant CONCURS la care poti castiga :
- Premiul cel mare: o casa de vacanta in valoare de 50.000 EURO
- Premii lunare – vacanta de 1.000 EURO pentru 2 persoane
- Premii saptamanale – kit de calatorie care include 2 trolere Samsonite de dimensiuni diferite.
Prajitura Bucuresti reteta. Prajitura Bucuresti in imagini. Cum se face Prajitura Bucuresti.
Vezi reteta => Sirop pentru tort ( 1portie)
Vezi reteta => Glazura de cacao ( 1 portie)
Preparare Blat cacao
Faina se amesteca cu cacaua si se trec prin sita.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat.
Peste albusuri adaugam praful de copt, praful de sare, apa minerala, uleiul si mixam.
Amestecam usor albusurile spuma cu compozitia de galbenusuri .
Adaugam faina cu cacao si amestecam usor , de sus in jos, pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie si se intinde uniform.
Se coace la 170 C timp de 25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa racire, blatul de cacao se taie in trei foi egale.
Preparare Crema
Intr-o cratita amestecam bine ouale, zaharul, laptele .
Se pune cratita la foc mic si amestecam continuu pana ce compozitia se ingroasa.
Se lasa sa se racesca complet si se imparte in doua parti .
O parte pentru crema de fistic si a doua parte pentru crema de ciocolata.
Crema cu fistic – 1 jumatate din compozitia de mai sus , spanacul maruntit foarte bine , 180 gr unt, esenta de fistic.
Spanacul se amesteca cu o parte din compozitia lichida, se amesteca foarte bine si se trece printr-o sita foarte deasa.
Compozitia colorata impreuna cu restul din compozitia de mai sus se mixeaza cu untul ( la temperatura camerei) si esenta de fistic.
Din crema cu fistic se opreste o mica parte pentru decor.
Crema cu ciocolata – a doua jumatate din compozitia de mai sus, 120 gr unt (la temperatura camerei) , 1 lingurita extract de vanilie, 100 gr ciocolata din unt de cacao topita (ciocolata de calitate). Toate ingredientele se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Din crema cu ciocolata se opreste o mica parte pentru decor si o mica parte pentru ultimul strat (un strat fin la suprafata prajiturii).
Asamblare Prajitura Bucuresti
Pe o tava dreptunghiulara se aseaza prima foaie.
Se trampeaza (insiropeaza) cu sirop si adaugam crema cu ciocolata.
O intindem intr-un strat uniform si asezam a doua foaie de blat.
Trampam cu sirop , adaugam crema cu fistic si o intindem uniform.
Adaugam a treia foaie de blat si presam usor.
La suprafata prajiturii adaugam un strat fin de crema cu ciocolata.
Prajitura Bucuresti are doua straturi de crema si trei foi de blat – vezi foto.
Se pune la rece pentru minim 1 ora si se portioneaza in 8 bucati de dimeniune egala- vezi foto.
Glazura
Dupa ce pregatim glazura de cacao , imediat adaugam ciocolata matuntita si amestecam bine.
Se lasa sa se racesca cateva minute si glazuram prajiturile.
Luam fiecare prajitura , o scufundam de jumatate in glazura si o intoarcem rapid.
Dupa intarirea glazurii se pun pe chese (hartii de prajituri).
O parte din crema cu fistic, oprita pentru decor, se pune intr-un cornet din hartie si se traseaza la fiecare prajitura cate 2 linii – vezi foto.
Din restul de crema cu fistic si ciocolata decoram fiecare prajitura cu aveline -vezi foto.
Coaja confiata de portocala se taie cubulete.
In fiecare avelina de crema cu fistic adaugam un cubulet din coaja de portocala confiata.
NU UITA sa te inscrii la CONCURSUL organizat de Dr. Oetker ROMANIA !!!
- Inscriere cod promoțional pe website www.oetker.ro sau prin SMS la 1816
- Premiul cel mare: o casa de vacanta in valoare de 50.000 EURO
- Premii lunare – vacanta de 1.000 EURO pentru 2 personae
- Premii saptamanale – kit de calatorie care include 2 trolere Samsonite de dimensiuni diferite.
Mult SUCCES !