Cremsnit de post

O prajiturica rapida, delicioasa, nici nu as zice ca este de post. V-o recomand cu mare drag!
Cremsnit de post
Ingrediente:

Aluat - 400 gr foietaj din comert

Crema - 750 ml bautura din soia simpla, 5 linguri zahar, 100 gr amidon alimentar, un praf de sare, miezul de la o pastaie de vanilie

Decor - zahar pudra vanilat

Timp preparare

40 min

Nr. portii

16 buc.

4.3/5 - (46 votes)

Foietajul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taie (cu un cutit bine ascutit) in 16 bucati .

cremsnit de post

Coacerea se realizeaza,   pentru primele 10 minute,  la o temperatura de 220-250 C,   apoi la 180C  pana devin aurii.

cremsnit de post

Foietajul  se lasa sa se raceasca complet si se taie pe jumatate din inaltime.

Preprarare crema

Intr-o cratita amestecam laptele  de soia cu amidon, zahar, miez de vanilie si sare.

cremsnit de post

Se pune cratita la foc mediu si amestecam continuu, pana se ingroasa.

cremsnit de post

Se aseaza pe un platou jumatate din foietaj, baza patratelor coapte.

Se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui (varf rotund) si asezam partile superioare.

Se lasa sa se racesca complet si apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Desertul este gata! Pofta Buna

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

5 thoughts on “Cremsnit de post”

  1. ce este aceea ” bautura din soia simpla” ?! Cam cum s-ar numi pe aici ?! ( in State ) 🙂 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *