Cremsnit de post

O prajiturica rapida, delicioasa, nici nu as zice ca este de post. V-o recomand cu mare drag!
Cremsnit de post
Ingrediente:

Aluat - 400 gr foietaj din comert

Crema - 750 ml bautura din soia simpla, 5 linguri zahar, 100 gr amidon alimentar, un praf de sare, miezul de la o pastaie de vanilie

Decor - zahar pudra vanilat

Timp preparare

40 min

Nr. portii

16 buc.

4.3/5 - (46 votes)

Foietajul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taie (cu un cutit bine ascutit) in 16 bucati .

cremsnit de post

Coacerea se realizeaza,   pentru primele 10 minute,  la o temperatura de 220-250 C,   apoi la 180C  pana devin aurii.

cremsnit de post

Foietajul  se lasa sa se raceasca complet si se taie pe jumatate din inaltime.

Preprarare crema

Intr-o cratita amestecam laptele  de soia cu amidon, zahar, miez de vanilie si sare.

cremsnit de post

Se pune cratita la foc mediu si amestecam continuu, pana se ingroasa.

cremsnit de post

Se aseaza pe un platou jumatate din foietaj, baza patratelor coapte.

Se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui (varf rotund) si asezam partile superioare.

Se lasa sa se racesca complet si apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Desertul este gata! Pofta Buna

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

5 thoughts on “Cremsnit de post”

  1. ce este aceea ” bautura din soia simpla” ?! Cam cum s-ar numi pe aici ?! ( in State ) 🙂 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.