Chec pufos cu portocale

Chec pufos cu aroma intensa de portocale , desertul cel mai bun desert in acest sezon . Ofera celor dragi o gustare aromata si pufoasa.
Ingrediente:

4 oua, 180 gr zahar, 180 gr faina, 4 linguri ulei , 1/2 plic praf de copt, 1 lingura cacao neagra + 2 linguri apa, 1/2 lingurita extract de vanilie, coaja confiata de la o portocala medie, 1 praf sare.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

35 min

Nr. portii

1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )

5/5 - (32 votes)

Reteta chec pufos cu portocale. Chec de casa cu portocale.

chec pufos cu portocale

Cacaua se amesteca cu apa  pana obtinem o compozitie uniforma.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam un minut cu vanilie si ulei.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam treptat faina + praful de copt + coaja de portocala confiata (taiata cubulete mici)  si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Din compozitia obtinuta se opreste un sfert , restul se aseaza intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Compozitia oprita (sfertul) se amesteca cu cacaua dizolvata si se aseaza deasupra compozitiei albe.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 18 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se racesca complet si  se pudreaza cu zahar farin vanilat.

cu

Se portioneaza in felii potrivite.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *