Buseuri cu nuci . Cele mai bune deserturi. Retete de buseuri. Retete de patiserie cu nuca.
Umplutura – Albusul se bate spuma cu zahar, se amesteca cu miezul de nuca macinat , vanilia si pesmetul.
Aluatul se intinde intr-o foaie cu o grosime de 1/2 cm si indepartam marginile.
Adaugam umplutura pe lungimea aluatului si rulam strans.
Din restul de aluat formam si cel de-al doilea rulou.
Rulourile formate le taiem in bucati de 8 cm (cu un cutit cu lama incalzita), se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.
Se coc la o temperatura de 220 C in primele 10 min apoi la 180C – pana devin aurii.
Nu se deschide cuptorul in primele 5 min !!!
Dupa coacere le lasam sa se racesca complet apoi le pudram cu zahar farin.
Vezi si reteta : Croissante
Pofta Buna!