Adaugam faina (380 gr ) treptat si amestecam pana se incorporeaza. Restul de faina o folosim la impachetarea si intinderea aluatului
Intindem aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina intr-o foaie (dreptunghi) de cca 1 cm grosime.
Taiem aluatul in triunghiuri uniforme , am obtinut 7 buc + 1 triunghi format din cele doua laturi ramase (stanga-dreapta) .
La baza triunghiului crestam o taietura de maxim 1 cm, tragem capetele spre laterale apoi rulam pornind de la baza spre varf.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu folie alimentara si le introducem la rece pentru 1 ora.
Dupa o ora – indepartam folia , le ungem cu galbenus si le lasam la loc cald pentru 30 minute.
Au crescut frumos…introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 C si se coc la 180 C pana devin aurii, cca 15-20 minute.
Se servesc calzi sau reci.
Croissant in sectiune 🙂
Pofta Buna!
4 thoughts on “Croissante”
Hmmm ce poate fi mai delicios decat un croissant dimineata alaturi de cafea sau un pahar de lapte? Cu siguranta, voi incerca aceasta reteta. Deja mi s-a facut pofta doar vazand pozele.
Se pot face mai multe apoi congela, si la nevoie sa coc doar cate am nevoie???? Sunt foarte laborioase si nu se merita sa pierzi ore bune pentru doar cateva bucati.
cam ce dimensiuni au triunghiurile : inaltimea si baza ?
multumesc
Nu am masurat, dar din cantitatea specificata vor iesi 8 bucati.