full screen background image

Cozonac pufos cu nuca

Cozonac de casa cu nuca si cacao – pufos, aromat si delicios!
Am incercat diverse retete de cozonac de-a lungul timpului , dar m-am oprit la acesta. Este reteta perfecta !

Cozonac pufos cu nuca

Timp preparare:

2 ore si 30 min

Portii:

1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )

Ingrediente:

Aluat - 500 gr faina, 130 gr zahar, 100 gr unt, 25 ml ulei, 4 galbenusuri , 200 ml lapte, 15 gr drojdie uscata activa, 25 ml esenta rom, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 lingurita sare, 1 ou pentru uns cozonacul.Umplutura - 100 gr nuca macinata sau zdrobita, 40 gr cacao neagra, 50 gr zahar, 25 ml esenta rom.


Instructiuni preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si doua  linguri de lapte . Cand s-a dizolvat complet se adauga o  lingura de faina, amestecam apoi se presara o lingura de faina.

cozonac cu nuca in imagini (8)

Se pune la dospit pentru 10-12 min.

Galbenusurile se mixeaza cu : jumatate din cantitatea de zahar, uleiul , zaharul vanilat si esenta de rom. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si zaharul se dizolva complet.

cozonac cu nuca in imagini (1)

Laptele ( caldut ) se pune intr-un vas mai mare si se amesteca cu restul de zahar + coaja rasa de lamaie+ sare.

Cand zaharul s-a dizolvat complet adaugam compozitia de galbenusuri si compozitia de drojdie.

Amestecam usor si adaugam treptat faina.

cozonac cu nuca in imagini (9)

Amestecam pana se incorporeaza complet.

cozonac cu nuca in imagini (6)

Aluatul  se framanta pana se desprinde de peretii vasului , cca 15 min.

Adaugam treptat untul topit (caldut) si incorporam prin impaturire (adaugam untul in mijlocul aluatului si pliem aluatul ).

cozonac cu nuca in imagini (10)

Aluatul obtinut se modeleaza ca o bila, se presara faina si se pune la dospit pentru 60 minute.

Pregatim umplutura – nucile se zdrobesc si se amesteca cu rom , zahar si cacao.

cozonac cu nuca in imagini (5)

Dupa dospire – aluatul se pune pe plansa de lucru unsa cu putin ulei.

cozonac cu nuca in imagini (4)

Se intinde cu  merdeneaua o foaie de forma dreptunghiulara si se presara umplutura pe toata suprafata.

cozonac cu nuca in imagini (3)

Se ruleaza strans si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune la dospit pentru 30 minute apoi se unge cu ou batut.

cozonac cu nuca in imagini (2)

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C – pentru 40 minute. Se face testul cu scobitoarea.

In primele 15 minute de coacere nu deschideti cuptorul.

cozonac cu nuca reteta

Dupa coacere se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza.

cozonac cu nuca poza interior

Pofta Buna!


CUMPARA ONLINE – Tava pentru cuptor San Ignacio

tava de cozonac

Salvează

Cozonac pufos cu nuca
(251 voturi)




4 thoughts on “Cozonac pufos cu nuca

  1. rita

    buna !se vede che tuto che stai preparand-o e fat-o cu inima si dragoete.vreau sa te intreb in posto di drojdie uscata cita dr4ojdie proaspata trebuie sa pun in cozonac pufos cu nuca ? multumesc

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
briose cu capsuni
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni , pufoase si aromate - ideale pentru cei mici !

Închide