Cozonac pufos cu nuca reteta. Retete de cozonac pufos. Retete Cozonac de casa.
Utile !
- Ingredientele sa aiba temperatura camerei.
- Untul topit se amesteca cu ulei.
- Preparam umplutura cu nuca – click aici pentru reteta.
- Pentru uns cozonacul , galbenusul se mixeaza cu lapte.
Preparare Maia Cozonac pufos cu nuca
Drojdia proaspata se amesteca cu zahar.
Amestecam pana obtinem o compozitie lichida.
Adaugam laptele caldut , faina (90 gr) si amestecam.
Peste compozitia obtinuta presaram o lingura de faina (10 gr ) si acoperim vasul cu folie alimentara.
Se pune la loc caldut si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Preparare Aluat Cozonac pufos cu nuca
Mixam galbenusurile cu sarea, zaharul , smantana si zaharul vanilat pentru 3 minute.
Vom obtine o compozitie omogena .
Peste compozitia de oua adaugam maiaua, restul de lapte si coaja rasa de lamaie.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina si mixam timp de 5 minute, cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Peste compozitia obtinuta adaugam restul de faina.
Am folosit treapta 5 – paleta pentru framantat, timp de 10 minute.
Odihnim robotul de bucatarie timp de 10 minute.
Adaugam grasimea treptat si mixam aluatul , din nou, 10 minute.
Aluatul format se pune intr-un vas uns cu ulei .
Se acopera cu folie alimentara si se pune la loc cald , pana isi dubleaza volumul, cca 40-50 minute.
Se imparte in doua parti egale .
Fiecare parte se intinde intr-o foaie dreptunghiulara , grosime 2 cm, adaugam umplutura cu nuca si rulam strans.
Fiecare rulou format se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Cozonacii se pun la loc cald si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Se unge toata suprafata cu compozitia de ou si lapte.
Pe suprafata cozonacilor, din loc in loc, se pune miez de nuca -vezi foto.
Se pune la copt, la 180C cuptor electric setat pe ventilatie, pentru 45-50 minute.
La cuptoarele pe gaz folosim treapta inalta.
Dupa 30 minute , punem deasupra cozonacilor hartie de copt si continuam coacerea.
Dupa coacere lasam cozonacii in tavi maxim 5 minute.
Se scot pe un gratar de racire si ii portionam doar dupa ce s-au racit complet.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Cozonac fara framantare
Salvează