Foaia de rulada – reteta aici ; Crema de unt – reteta aici.
Oprim o lingura de crema pentru decor.
Restul de Crema de unt se mixeaza cu ciocolata topita la temperatura camerei + esenta de rom.
Compozitia finala trebuie sa aiba consistenta omogena.
Foaia de rulada se unge cu un strat uniform de crema si indepartam marginile.
Rulam strans cu ajutorul hartii de copt si inchidem capetele prin rasucire.
Introducem rulada la rece pentru 1 ora.
Crema se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.
Pentru a decora tortul , crema se pune pe baie de abur 5 secunde si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa.
Formare Tort Buturuga
Taiem oblic din rulada cca 15 cm iar restul se taie in 3 parti. Am eliminat un coltisor din cauza unui “ajutor pofticios “.
Pe un platou asezam partea cea mare de rulada, iar cele trei bucati se ung cu crema si apoi se unesc – vezi foto.
Cu ajutorul unui pos cu sprit decoram intreaga suprafata cu crema- vezi foto.
Crema pentru frunze se obtine prin omogenizarea cremei de unt cu avocado.
Compozitia obtinuta se trece prin sita , se pune intr-un cornet de hartie si taiem varful sub forma de V.
Asezam coacazele rosii , frunzele din crema ( apasare prelunga pe cornet) si pudram cu zahar farin.
Tortul Buturuga este gata de servit!
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează