full screen background image

Tort Buturuga

Tortul Buturuga este un desert frantuzesc , din foaie de rulada si crema de ciocolata . Un desert rapid si nelipsit de la Sarbatoarea Craciunului !

Tort Buturuga

Timp preparare:

2 ore

Portii:

6

Ingrediente:

1 Foia de rulada ( 3 oua, 60 gr zahar, 60 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet zahar vanilat).1 portie Crema de unt ( 200 gr unt 82 % grasime, 70 gr zahar pudra, 150 ml lapte condensat ) +80 gr ciocolata amaruie 65% cacao+ 10 ml esenta rom.Decor - coacaze rosii, crema pentru frunze (1/2 lingurita avocado+ 1 lingura crema de unt), zahar farin.

Instructiuni preparare

Foaia de rulada – reteta aiciCrema de unt – reteta aici.

Oprim o lingura de crema pentru decor.

Restul de Crema de unt se mixeaza  cu ciocolata topita la temperatura camerei + esenta de rom.

Compozitia finala trebuie sa aiba consistenta omogena.

tort-buturuga-3

 

Foaia de rulada se unge cu un strat uniform de crema si indepartam marginile.

tort-buturuga-4

Rulam strans cu ajutorul hartii de copt si inchidem capetele prin rasucire.

tort-buturuga-5

Introducem rulada la rece pentru 1 ora.

Crema se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.

Pentru a decora tortul , crema se pune pe baie de abur 5 secunde si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa.

Formare Tort Buturuga

Taiem oblic din rulada cca 15 cm iar restul se taie in 3 parti. Am eliminat un coltisor din cauza unui “ajutor pofticios “.

Pe un platou asezam partea  cea mare de rulada iar cele trei bucati  se ung cu crema apoi  se unesc- vezi foto.

tort-buturuga-6

 

Cu ajutorul unui pos cu sprit decoram intreaga suprafata cu crema- vezi foto.

 

tort-buturuga-7

Crema pentru frunze se obtine prin omogenizarea cremei de unt cu avocado.

 

tort-buturuga-1Compozitia obtinuta se trece prin sita , se pune intr-un cornet de hartie si taiem varful sub forma de V.

Asezam coacazele rosii ,  frunzele din crema ( apasare prelunga pe cornet) si pudram cu zahar farin.

tort-buturuga-reteta

Tortul Buturuga este gata de servit 🙂

tort-buturuga-2

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Tort Buturuga
(153 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari

  • Prajitura BucurestiPrajitura Bucuresti
    Prajitura Bucuresti era un desert nelipsit din vitrinele cofetariilor in …

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Rulada cu mere

Rulada cu mere, desert din blat pufos si umplutura de mere cu scortisoara. O foarte simpla, ieftina si rapida!

Închide