Cum se face pandispanul? Retete de Pandispan. Pandispan pufos pentru prajituri.
_________________________________________________________________
Albusurile se bat spuma cu sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .
Adaugam treptat faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde intr-un strat uniform.
Lovim tava de masa , de 3-4 ori , pentru a elimina aerul din compozitie.
Se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru 15 minute pana devine auriu.
Se lasa sa se racesca complet apoi se foloseste la obtinerea celor mai bune prajituri de casa.
Am selectat 3 retete de Prajituri pe baza de Pandispan.
Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie
Prajitura cu ciocolata si capsuni
1 thoughts on “Pandispan”
Nu-mi place pandispanul! niciodata nu mi-a placut! e ca un burete in gura! Imi plac aluaturile fragede sau cele dospite pentru cozonac,placinte,etc.