Prajitura cu ciocolata si capsuni

Cea mai buna prajitura cu ciocolata , capsuni si crema diplomat ! Imi plac capsunile , caut sa le combin in cele mai usoare si delicioase retete.
Ingrediente:

Pandispan - 4 oua, 5 linguri pline cu zahar, 6 linguri pline cu faina, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare

Umplutura - 800 gr capsuni proaspete, 50 gr crema ganache, 1 lingurita zeama de lamaie.

Crema diplomat - 75 gr zahar, 2 oua , 175 ml lapte, 10 gr gelatina, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare, 400 gr frisca batuta indulcita.

Decor - 100 gr crema ganache.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

20 ( dimensiune forma 30x20 cm)

5/5 - (51 votes)
Compozitia pentru pandispan se obtine conform retetei PandispanReteta de pandispan este foarte usoara , la indemana , si am folosit-o la diverse prajituri de casa –   Pandispan cu visine, Prajitura cu fistic, Prajitura Zi si Noapte.
Crema diplomat se obtine conform retetei de sarlota, crema ideala pentru torturi si prajituri fine.
Compozitia de crema Ganache ( vezi reteta ), o crema fina si aromata , pentru cele mai fine torturi  – Tort cu alune si ciocolata, Tort cu ciocolata.
De retinut : pentru a evita incalzirea cremei ganache ( pentru umplutura si decor) , pregatiti crema conform gramajului.
Spalam capsunile , indepartam coditele si le taiem cubulete.
Le stropim cu zeama de lamaie si  le amestecam usor.
Tava in care am copt pandispanul se tapeteaza cu hartie de copt.
Asezam pandispanul si adaugam capsunile.
50 gr Crema Ganache (calduta )  se pune intr-un cornet de hartie si  prin miscari circulare o adaugam pe toata suprafata.
Turnam  crema diplomat pe toata suprafata prajiturii.
Se niveleaza suprafata prajiturii cu o spatula,  apoi se introduce la rece pentru 2 ore.
Dupa ce prajitura a stat  2 ore  la rece , punem restul de crema ganache (calduta ) intr-un cornet si decoram toata suprafata prajiturii.
Se introduce din nou la rece si se lasa minim 1 ora. De preferat sa o lasati peste noapte.
Se portioneaza ( treceti cutitul prin apa fierbinte si il stergeti cu un servet) si se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle