5/5 - (51 votes)
Compozitia pentru pandispan se obtine conform retetei Pandispan. Reteta de pandispan este foarte usoara , la indemana , si am folosit-o la diverse prajituri de casa – Pandispan cu visine, Prajitura cu fistic, Prajitura Zi si Noapte.
Compozitia de crema Ganache ( vezi reteta ), o crema fina si aromata , pentru cele mai fine torturi – Tort cu alune si ciocolata, Tort cu ciocolata.
De retinut : pentru a evita incalzirea cremei ganache ( pentru umplutura si decor) , pregatiti crema conform gramajului.
Spalam capsunile , indepartam coditele si le taiem cubulete.
Le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor.
Tava in care am copt pandispanul se tapeteaza cu hartie de copt.
Asezam pandispanul si adaugam capsunile.
50 gr Crema Ganache (calduta ) se pune intr-un cornet de hartie si prin miscari circulare o adaugam pe toata suprafata.
Turnam crema diplomat pe toata suprafata prajiturii.
Se niveleaza suprafata prajiturii cu o spatula, apoi se introduce la rece pentru 2 ore.
Dupa ce prajitura a stat 2 ore la rece , punem restul de crema ganache (calduta ) intr-un cornet si decoram toata suprafata prajiturii.
Se introduce din nou la rece si se lasa minim 1 ora. De preferat sa o lasati peste noapte.
Se portioneaza ( treceti cutitul prin apa fierbinte si il stergeti cu un servet) si se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează