Minciunele

Minciunele ca la bunica! Va invit sa descoperiti o reteta simpla de Minciunele, fara drojdie sau praf de copt. Textura perfecta, aroma si savoare, desertul ideal pentru intalnirile cu cei dragi.
Minciunele
Ingrediente:

250 smantana fermentata 20% grasime, 2 oua, 450 gr faina alba, 80 gr zahar, 1 praf sare, coaja razuita de la o lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, 400 ml ulei pentru prajit.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

28 bucati

5/5 - (10 votes)

Minciunele reteta. Cum prepar Minciunele? Ce sunt Minciunelele?

Minciunele

Punem intr-un vas smantana, ouale, zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si praful de sare.

Mixam 1 minut.

Peste compozitia obtinuta adaugam faina ( 420 gr) si amestecam.

Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.

Il asezam pe blatul de lucru presarat cu faina ( 30 gr).

Intindem cu merdeneaua pana obtinem o foaie cu grosimea de cca 1 cm.

Cu o rola de pizza/cutit, taiem aluatul in patrate egale, iar in mijlocul fiecarui patrat vom taia aluatul. Vezi foto.

Tragem coltul fiecarui patrat prin taietura din mijloc. Vezi foto.

Punem minciunelele in uleiul incins.

Le prajim pe ambele parti, pana obtinem o culoare uniforma.

Minciunele

Le scoatem cu o spumiera si le asezam pe un platou cu servetel absorbant.

Minciunele

Le lasam sa se racoreasca si le pudram cu zahar farin vanilat.

Minciunele

Sa aveti pofta!

Minciunele

Descopera 40 Retete – Prajituri de casa pentru sarbatori 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle