Minciunele reteta. Cum prepar Minciunele? Ce sunt Minciunelele?
Punem intr-un vas smantana, ouale, zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si praful de sare.
Mixam 1 minut.
Peste compozitia obtinuta adaugam faina ( 420 gr) si amestecam.
Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.
Il asezam pe blatul de lucru presarat cu faina ( 30 gr).
Intindem cu merdeneaua pana obtinem o foaie cu grosimea de cca 1 cm.
Cu o rola de pizza/cutit, taiem aluatul in patrate egale, iar in mijlocul fiecarui patrat vom taia aluatul. Vezi foto.
Tragem coltul fiecarui patrat prin taietura din mijloc. Vezi foto.
Punem minciunelele in uleiul incins.
Le prajim pe ambele parti, pana obtinem o culoare uniforma.
Le scoatem cu o spumiera si le asezam pe un platou cu servetel absorbant.
Le lasam sa se racoreasca si le pudram cu zahar farin vanilat.
Sa aveti pofta!