Tort Musuroi de Cartita

Reteta de Tort "Musuroi de Cartita" este un desert fin cu banane ,crema de vanilie cu frisca naturala si blat delicios cu cacao . Datorita formei si aromei cei mici il adora.
Ingrediente:

Blat cacao - 5 oua, 200 gr zahar, 200 gr faina, 30 gr cacao , 3 linguri ulei, 6 gr praf de copt, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare.

Crema - 400 ml lapte, 40 gr amidon, 10 gr gelatina, 200 ml smantana pentru frisca, 80 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare.

Umplutura - 4 banane medii.

Sirop - 100 ml apa, 60 gr zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

8 portii ( Dimensiune tava - 24 cm).

4.7/5 - (35 votes)

Tort Musuroi de Cartita reteta. Cu facem tortul  Musuroi de Cartita ?

Cacaua se amesteca cu faina si praful de copt.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat  si uleiul, aproximativ 1 minut.

Amestecam cele doua compozitii –   galbenusuri +albusuri.

Adaugam treptat compozitia de faina si amestecam usor  , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu pereti detasabili  (24 cm – diametru) , unsa si  tapetata cu hartie de copt.

Introducem blatul  in cuptorul preincalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, sau pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet , scoatem blatul din forma , ii taiem capacul si ii scobim miezul.

Intre margine si baza trebuie sa ramana cca 1.5-2 cm – vezi foto.



Firmiturile ramase se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 15 minute .

Le lasam sa se raceasca complet apoi le sfaramam.

Preparare Sirop

Amestecam energic : apa,  zaharul si  extractul de vanilie.

Preparare Crema

Gelatina se amesteca cu 2 linguri lapte rece  si se lasa sa se hidrateze 10 minute.

Restul de lapte se amesteca cu amidonul, zaharul si praful de sare.

Compozitia formata se pune intr-o cratita , la foc mic  si amestecam periodic pana se ingroasa.

Se ia de pe foc , adaugam gelatina hidratata,zaharul vanilat  si amestecam.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam sa se racesca.

Smantana pentru frisca ( rece) se bate intr-un vas inalt pana devine ferma si densa.

Amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare Tort Musuroi de Cartita

Insiropam blatul cu siropul de vanilie.

Decojim bananele , le taiem pe jumatate si le ungem cu zeama de lamaie.



Le asezam in mijlocul blatului insiropat apoi adaugam crema de mai sus .

Decoram cu resturile de blat faramitate si  acoperim cu o folie alimentara .

Introducem la rece cateva ore, de preferat peste noapte. Aromele se intrepatrund iar blatul devine pufos.

Tort Musuroi de Cartita

Sectiune – Tort Musuroi de Cartita 🙂

Tort Musuroi de Cartita

Pofta Buna!

Vezi si reteta : Tort Caramel

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.