Prajitura Chocoflan , un desert aromat in trei culori ! Combinatia dintre crema de zahar ars , blatul de cacao insiropat si frisca ofera desertului nota maxima. Prajitura ideala pentru mese festive.

Timp preparare:
1 oraPortii:
12 bucati (Dimensiune tava - 29 x 18,5 cm)Ingrediente:
Blat - 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 110 gr faina, 4 gr praf de copt, 20 gr cacao, 25 ml esenta de rom, 30 ml apa , 3 linguri ulei, 3 oua, 1 praf de sare.Crema - 5 oua, 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 700 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de sare.Caramel - 100 gr zahar.Decor - 150 ml smantana pentru frisca + 25 gr zahar + 10 gr zahar vanilat.Instructiuni preparare
Cum se face Prajitura Chocoflan? Prajitura cu crema de zahar ars si caramel. Prajitura Chocoflan
Retete Prajitura Chocoflan. Prajitura cu crema de zahar ars si blat.
Caramel – intr-un vas caramelizam zaharul la foc mic pana capata o culoare aurie .
Il transferam rapid intr-o tava din sticla termorezistenta, tapetand baza si peretii.
Crema – separat se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, praful de sare si adaugam treptat laptele.
Se lasa la temperatura camerei pana obtinem compozitia de blat.

Blatul – ouale se separa , albusurile le mixam cu un praf de sare , zahar si zahar vanilat.
Faina se amesteca cu praful de copt , cacaua se amesteca bine cu esenta de rom si apa.
Galbenusurile le mixam cu compozitia de cacao si ulei.
Amestecam albusurile cu compozitia de galbenusuri . Adaugam treptat faina si amestecam.
Peste compozitia de crema se adauga compozitia de blat si NU amestecam.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se coace timp de 40 minute.
Dupa coacere, prajitura se desprinde de peretii formei cu un cutit bine ascutit.
Se lasa sa se racesca complet , se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru minim 4 ore, de preferat peste noapte.
Se indeparteaza folia, deasupra se pune o tava si prin miscare rapida rasucim.
Introducem prajitura pentru 30 minute la rece, in acest fel se va insiropa mai bine.
Indepartam marginile si portionam prajitura in 12 bucati egale.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.
Fiecare prajitura se decoreaza cu 2 aveline simple de frisca.
Pofta Buna!
Buna ziua. În rețetă am văzut că nu se specifica sa se pună vasul într-unul mai mare,cu apa. Se coace ok și fără bain-marie? Vreau sa fac rețeta dumneavoastră dar nu știu dacă trebuie sau nu alt vas cu apa. Mulțumesc.
Buna ziua, Violeta. Nu folosim in reteta “Bain-Marie”. Spor !