full screen background image

Prajitura Chocoflan

Prajitura Chocoflan , un desert aromat in trei culori ! Combinatia dintre crema de zahar ars , blatul de cacao insiropat si frisca ofera desertului nota maxima. Prajitura ideala pentru mese festive.

Prajitura Chocoflan

Timp preparare:

1 ora

Portii:

12 bucati (Dimensiune tava - 29 x 18,5 cm)

Ingrediente:

Blat - 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 110 gr faina, 4 gr praf de copt, 20 gr cacao, 25 ml esenta de rom, 30 ml apa , 3 linguri ulei, 3 oua, 1 praf de sare.Crema - 5 oua, 100 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 700 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de sare.Caramel - 100 gr zahar.Decor - 150 ml smantana pentru frisca + 25 gr zahar + 10 gr zahar vanilat.

Instructiuni preparare

Cum se face Prajitura Chocoflan? Prajitura cu crema de zahar ars si caramel. Prajitura Chocoflan

Retete Prajitura Chocoflan. Prajitura cu crema de zahar ars si blat.

Prajitura ChocoflanPe blog gasiti si alte retete asemanatoare:

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars cu lamaie

Caramel – intr-un vas  caramelizam  zaharul la foc  mic pana capata o culoare aurie .

Il transferam rapid intr-o tava din sticla termorezistenta, tapetand baza si peretii.

Se lasa sa se racesca complet , pana trozneste !

Crema – separat se mixeaza  ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, praful de sare  si adaugam treptat laptele.

Compozitia se omogenizeaza fix 2 minute apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramel.




Se lasa la temperatura camerei pana obtinem compozitia de blat.

Blatul – ouale se separa , albusurile le mixam cu un praf de sare , zahar si zahar  vanilat.

Faina se amesteca cu praful de copt  , cacaua se amesteca bine cu esenta de rom si apa.

Galbenusurile le mixam cu compozitia de cacao si ulei.

Amestecam albusurile cu compozitia de galbenusuri . Adaugam treptat faina si amestecam.




Peste compozitia de crema se adauga compozitia de blat si NU amestecam.
Compozitiile se vor uniformiza in timpul coacerii.

Introducem tava in cuptorul  preincalzit la 180 C si se coace timp de 40 minute.

Dupa coacere, prajitura se desprinde  de peretii formei cu un cutit bine ascutit.

 

Se lasa sa se racesca complet , se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru minim 4 ore, de preferat peste noapte.

Se indeparteaza folia, deasupra se pune o tava si prin miscare rapida rasucim.

Introducem  prajitura  pentru 30 minute la rece, in acest fel se va insiropa mai bine.

Indepartam marginile si portionam prajitura in 12 bucati egale.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.

Fiecare prajitura se decoreaza cu 2 aveline simple de frisca.

Pofta Buna!

Prajitura Chocoflan
(65 voturi)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura perfecta pentru o zi de post. Este un desert economic, usor si delicios!

Închide