Tort cu crema de zahar ars

Tortul cu crema de zahar ars se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios. Copiii il adora !
Ingrediente:

Pentru Crema- 1 l lapte

6 oua

100 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilat

Pentru Caramel -100 gr zahar

Pentru Blat - 3 oua

3 linguri zahar

1/2 praf de copt

1 praf de sare

4 linguri faina

Pentru Decor - frisca batuta, zahar caramelizat

4.5/5 - (170 votes)

Zaharul se caramelizeaza  pana capata o culoare aurie.

Se tapeteaza cu el peretii unei forme rotunde si se lasa sa se racesca (pana cand caramelul incepe sa crape).

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, vanilia si laptele, cca 3 min.

Compozitia formata se toarna in forma tapetata cu zaharul caramel.

Se introduce la cuptor timp de 30 min,  pe baie de aburi ( pana devine ca o piftie).

Separat se formeaza blatul  –  albusurile se mixeaza cu zaharul, se amesteca cu galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor.

Se scoate vasul  din cuptor si peste crema formata, se aseaza compozitia de blat.

 

 

Se introduce din nou la cuptor pentru inca 30 minute, fara baie de abur. Cand este gata se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca  apoi se introduce la rece min 2 ore .

Se rastoarna pe un platou , lasand vasul deasupra tortului timp de 15 min,  blatul va absorbi  din siropul format.

tort cu crema de zahar ars3

Se decoreaza cu frisca si zahar caramelizat maruntit.

tort cu crema de zahar ars2

Pofta Buna!

tort cu crema de zahar ars1

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

18 thoughts on “Tort cu crema de zahar ars”

  1. Zaharul se topeste pana capata o culoare brun-roscata. Se toarna intr-o tava , se lasa sa se racesca apoi se marunteste cu ajutorul unei merdenele.

  2. arata minunat si sunt convinsa ca, totodata, este si fff bun; v-as intreba daca trebuie lasat sa se raceasca (minim 3 ore, dupa cum ati mentionat in reteta) in cuptor sau in afara acestuia ???!!! Adica vreau sa spun ca, dupa ce s-a copt si blatul, stingem focul de la cuptor si lasam tortul in cuptor la racit ?!
    Va rog frumos sa-mi raspundeti, pt ca as dori sa-l fac si eu in urmatorul week-end.
    Va multumesc frumos atat pt reteta, cat si pt raspuns la intrebare.

  3. Multumesc pentru atentionare !
    Am specificat si in reteta , va mentionez si aici.
    Cand este gata se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca apoi se introduce la rece min 2 ore .
    Sa aveti spor!

  4. Când îl introducem în cuptor pentru cele 30 de minute ,tot pe baie de aburi îl așezăm?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *