Zaharul se caramelizeaza pana capata o culoare aurie.
Se tapeteaza cu el peretii unei forme rotunde si se lasa sa se racesca (pana cand caramelul incepe sa crape).
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, vanilia si laptele, cca 3 min.
Compozitia formata se toarna in forma tapetata cu zaharul caramel.
Se introduce la cuptor timp de 30 min, pe baie de aburi ( pana devine ca o piftie).
Separat se formeaza blatul – albusurile se mixeaza cu zaharul, se amesteca cu galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor.
Se scoate vasul din cuptor si peste crema formata, se aseaza compozitia de blat.
Se introduce din nou la cuptor pentru inca 30 minute, fara baie de abur. Cand este gata se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca apoi se introduce la rece min 2 ore .
Se rastoarna pe un platou , lasand vasul deasupra tortului timp de 15 min, blatul va absorbi din siropul format.
Se decoreaza cu frisca si zahar caramelizat maruntit.
Pofta Buna!
Salvează
18 thoughts on “Tort cu crema de zahar ars”
buna ziua la câte grade il coacem la cuptor nu este menționat in reteta multumesc
180C
Excelent, excelent, excelent !
Buna ziua!forma de tort c diametru are?
20 cm
Cum maruntesc zaharul de deasupra?!
Zaharul se topeste pana capata o culoare brun-roscata. Se toarna intr-o tava , se lasa sa se racesca apoi se marunteste cu ajutorul unei merdenele.
Se poate pune pe folie de aluminiu in loc de tava?
NUUU, ai nevoie de o forma sau de o cratita.
acum e la cuptor aceasta minunatie.
arata minunat si sunt convinsa ca, totodata, este si fff bun; v-as intreba daca trebuie lasat sa se raceasca (minim 3 ore, dupa cum ati mentionat in reteta) in cuptor sau in afara acestuia ???!!! Adica vreau sa spun ca, dupa ce s-a copt si blatul, stingem focul de la cuptor si lasam tortul in cuptor la racit ?!
Va rog frumos sa-mi raspundeti, pt ca as dori sa-l fac si eu in urmatorul week-end.
Va multumesc frumos atat pt reteta, cat si pt raspuns la intrebare.
Multumesc pentru atentionare !
Am specificat si in reteta , va mentionez si aici.
Cand este gata se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca apoi se introduce la rece min 2 ore .
Sa aveti spor!
Extraordinaria l-am facut aseara a fost un succes…
Ce bine arata. Felicitari!! Poate imi iese si mie.
Buna ziua ce inseamna baia de aburi?o tava cu apa in care se introduce forma de tort?multumesc
Da.
Când îl introducem în cuptor pentru cele 30 de minute ,tot pe baie de aburi îl așezăm?
Nu. Se elimina vasul cu apa.