full screen background image




Sirop de Papadie

Siropul de papadie sau mierea de papadie. Preluata din cartea Mariei Treben, reteta de sirop din flori de papadie este un preparat pe care il pregatesc anual. Chiar daca are in componenta zahar, beneficiile sale sunt multiple, fiind un puternic adjuvant in problemele hepatice. Va invit sa testati reteta si sa va bucurati de parfumul minunatelor flori de papadie.

Sirop de Papadie

Timp preparare:

1 ora

Portii:

1,800

Ingrediente:

200 gr flori de papadie, 2 l apa, 1,8 kg zahar, 1 lamaie.




Instructiuni preparare

Cum se face Sirop-ul  de Papadie? Sirop de Papadie retete. 

Culegem florile de papadie  in cel mai insorit moment al zilei, de preferat ora 12.

Le cantarim, le trecem prin apa rece si le punem la scurs intr-o sita.

Punem apa si  florile intr-o cratita si o asezam la foc mic.

Dupa primul clocot lasam 2 minute si inchidem focul.

 

Acoperim cratita cu capac, lasam sa se racesca  si apoi  se pune  la frigider  peste noapte.

A doua zi , se trece totul printr-o  strecuratoare fina si presam florile cu o lingura din lemn.



Lichidul obtinut se toarna intr-un vas, adaugam zaharul  si zema de lamaie.

Fierbem ( foc minim) compozitia pentru maxim 25 minute,  insa este indicat sa facem proba .

Punem sirop pe o farfurie si daca are o consistenta ingrosata , arata bine , inseamna ca este gata.

Se toarna (rece) in sticle sterilizate, se inchid ermetic si se pastreaza la frigider.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Sirop de capsuni




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Nucsoara

Nucsoara face parte din familia Myristicaceae, iar principalii producatori ai acestui condiment sunt Indonezia si Grenada. Exista si surogate ale...

Închide