Sirop de Papadie retete. Sirop de Papadie beneficii. Sirop de papadie preparat in casa.
Culegem florile de papadie in cel mai insorit moment al zilei, de preferat ora 12.
Le cantarim, le trecem prin apa rece si le punem la scurs intr-o sita.
Punem apa si florile intr-o cratita si o asezam la foc mic.
Dupa primul clocot lasam 2 minute si inchidem focul.
Acoperim cratita cu capac, lasam sa se racesca si apoi se pune la frigider peste noapte.
A doua zi , se trece totul printr-o strecuratoare fina si presam florile cu o lingura din lemn.
Lichidul obtinut se toarna intr-un vas, adaugam zaharul si zema de lamaie.
Fierbem ( foc minim) compozitia pentru maxim 25 minute, insa este indicat sa facem proba .
Punem sirop pe o farfurie si daca are o consistenta ingrosata , arata bine , inseamna ca este gata.
Se toarna (rece) in sticle sterilizate, se inchid ermetic si se pastreaza la frigider.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Sirop de capsuni