Sirop de capsuni

Siropul de capsuni este preferatul meu in acest sezon. Ideal pentru obtinerea deserturilor , siropul de capsuni este nelipsit din retete de budinca, inghetata , prajituri si limonada. Reteta este simpla si rapida.
Ingrediente:

500 gr capsuni coapte, 500 ml apa, 1 lingurita zeama de lamaie, 600 gr zahar.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

500 ml

5/5 - (26 votes)

Cum se face siropul de capsuni ? Sirop de capsuni retete. Retete sirop de capsuni.

sirop de capsuniCapsunile se trec prin mai multe ape si indepartam coditele.

Le taiem pe jumatate, le punem intr-o cratita si adaugam 500 ml apa.

Se pun la fiert (foc mic) pana devin devin moi si culoarea este pala.



Indepartam capsunile cu o spumiera si cantarim lichidul rezultat. Eu am obtinut 600 ml.

Adaugam zaharul (600 gr ) , zeama de lamaie si continuam fierberea cca 25 minute la foc mic.

Sirop de capsuni

Siropul se pune fierbinte in sticle sterilizate  si inchidem ermetic. Se pastreaza la loc racoros.

sirop de capsuniSa aveti pofta !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.