Sirop de capsuni

Siropul de capsuni este preferatul meu in acest sezon. Ideal pentru obtinerea deserturilor , siropul de capsuni este nelipsit din retete de budinca, inghetata , prajituri si limonada. Reteta este simpla si rapida.
Ingrediente:

500 gr capsuni coapte, 500 ml apa, 1 lingurita zeama de lamaie, 600 gr zahar.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

500 ml

5/5 - (26 votes)

Cum se face siropul de capsuni ? Sirop de capsuni retete. Retete sirop de capsuni.

sirop de capsuniCapsunile se trec prin mai multe ape si indepartam coditele.

Le taiem pe jumatate, le punem intr-o cratita si adaugam 500 ml apa.

Se pun la fiert (foc mic) pana devin devin moi si culoarea este pala.



Indepartam capsunile cu o spumiera si cantarim lichidul rezultat. Eu am obtinut 600 ml.

Adaugam zaharul (600 gr ) , zeama de lamaie si continuam fierberea cca 25 minute la foc mic.

Sirop de capsuni

Siropul se pune fierbinte in sticle sterilizate  si inchidem ermetic. Se pastreaza la loc racoros.

sirop de capsuniSa aveti pofta !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.